PREMIILE OSCAR 2015. Cum sunt desemnați câștigătorii

Brian Cullinan și Martha Ruiz, consilieri ai cabinetului Price Waterhouse Cooper, vor fi de vineri, pentru două zile, singurii care vor cunoaște câștigătorii premiilor Oscar 2015, înaintea galei de duminică.

Ei au explicat agenției France Presse cum se desfășoară votul celor 6.000 de membri ai Academiei de Arte și Științe ale Cinematografiei. 'Timp de 84 de ani, votul a fost pe hârtie, membrii trimițând opțiunea lor prin poștă. Acum trei ani, Academia a propus votul electronic cu o parolă personală și de atunci majoritatea membrilor procedează așa. Oricum, pentru numărarea voturilor, edităm totul pe hârtie ca să evităm scurgerile sau piratarea. Avem o echipă de cinci-șase persoane care ne ajută...Votul s-a închis marți, iar numărarea ar urma să se termine vineri seară', a spus Brian Cullinan referitor la felul în care votează membrii Academiei, scrie Agerpres.

CITEȘTE ȘI: PREMIILE OSCAR 2015. Cine este Neil Patrick Harris, cel care va prezenta show-ul

Răspunzând la întrebarea 'Cum se desfășoară scrutinul?', Martha Ruiz a declarat: 'La majoritatea categoriilor (Cel mai bun actor, Cea mai bună actriță, Cel mai bun cântec, etc.), membrii votează doar pentru un film/artist. Câștigă cel care adună cele mai multe voturi. De șase ori s-a întâmplat să fie câștigători ex-aequo și atunci s-au atribuit două statuete. Ultima oară când s-a întâmplat așa a fost în 2013 pentru 'Cel mai bun sunet'. La categoria 'Cel mai bun film', votul este mai complex: câștigătorul trebuie să primească 50% din voturi plus unul. Membrii Academiei trebuie să facă o listă, de la primul la ultimul clasat dintre nominalizați, în ordinea preferințelor. Voturile se numără și, dacă niciun film nu obține 50% plus unu, se elimină cel cu cele mai puține voturi, care se redistribuie. Și tot așa până când rezultă un câștigător. Acest mod de scrutin a fost ales pentru ca 'Cel mai bun film al anului' să se bucure de un anumit consens.'

Referindu-se la măsurile de securitate pentru protejarea rezultatelor înaintea ceremoniei, Brian Cullinan a spus că pe plicuri sunt imprimate doar categoriile, numele laureaților fiind scrise de mână și sigilate de cei doi consilieri. 'Noi învățăm pe dinafară câștigătorii la fiecare categorie, ca siguranță în plus. În afară de noi doi, nimeni nu cunoaște rezultatele', adaugă el.

'Din momentul în care s-au stabilit rezultatele, suntem escortați în permanență de gărzi înarmate, până la începutul galei. Avem itinerarii diferite, în cazul în care ceva l-ar împiedica pe unul din noi să ajungă la ceremonie și fiecare din noi transportă câte o servietă cu un set complet de plicuri', a încheiat Martha Ruiz.

OSCAR 2015: VOTEAZĂ pe DC NEWS!

Cel mai bun lungmetraj de animaţie 

Cel mai bun regizor 

Cele mai bune efecte vizuale 

Cel mai bun cântec original 

Cele mai bune costume 

Cel mai bun actor în rol secundar 

Cea mai bună actriță în rol secundar 

Cea mai bună actriță în rol principal 

Cel mai bun film 

Cel mai bun actor în rol principal 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel