Portugalia: Reducerea salariilor este neconstituțională

Gheorghe Patricia / 06 iul 2012 / 14:59 Salveaza PDF Comentarii
euro
Descriere foto: euro

Măsurile de austeritate cu privire la salarile funcționarilor portughezi au fost declarat anticonstituționale de către Curtea Constituțională din Portugalia.

Tăierile de salarii reprezintă o "încălcare a principiului egalității", întrucât "funcționarii se văd nevoiți să facă eforturi suplimentare", declara Curtea Constituțională din Portugalia.Tribunalul a fost sesizat din luna ianuarie a acestui an, dar a decis ca această măsură să fie în vigoare și în acest an, deoarece "consecinţele acestei declaraţii de neconstituţionalitate ar putea pune în discuţie respectarea obiectivelor deficitului public".

După împrumutul de la FMI, Portugalia se angajase să reducă deficitul la 4,5% din PIB din acest an. Din această cauză Guvernul de centru dreapta a adoptat o serie de măsuri care prevedeau tăierea celui de al 13 si 14-lea salariu al funcționarilor care câștigă peste 1.000 de euro pe lună,fiind vorba de anii 2012, 2013, 2014.

"Guvernul îşi reafirmă angajamentul faţă de (respectarea) programului (de ajutor internaţional) şi obiectivelor sale, dar nu ignoră că există numeroase dificultăţi", a declarat premierul Pedro Passos Coelho.


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25