Poezia mărturie din temnița comunistă

Flaviu Predescu / 16 mai 2018 / 15:46 Salveaza PDF Comentarii
Poezia mărturie din temnița comunistă
Descriere foto: Poezia mărturie din temnița comunistă

În data de 15 mai 2018, la Casa de cultură ,,Ion Sângerean,, , din orașul Ocna Mureș, în cadrul proiectului educațional  ,,Poezia mărturie din temnița comunistă,,  s-a materializat o parte a proiectului  care are drept principal obiectiv cinstirea poeților martiri   din temnița comunistă de la Aiud,   rememorarea  perioadei comuniste, care a dus la încarcerarea elitei culturale românești.  

Evocarea martirilor, detenția si supraviețuirea prin cultură și credință au fost temele care s-au regăsit în discursul introductiv al inițiatoare a proiectului, bibliotecar Bugan Luminița de la Liceul Tehnologic din Ocna Mureș, a domnului Ioan Hădărig, managerul Centrului Cultural ,, Liviu Rebreanu ,, Aiud precum și a doamnei prof. Stanciu Aurora de la Liceul Teoretic,, Petru Maior,, Ocna –Mureș.

(w670)

Istoria, modelul civic, literatura și muzica au întregit armonios o masă rotundă în care elevii de la scolile din zona (Liceul Teoretic,, Petru Maior,, Ocna –Mureș, Scoala Gimnaziala ,,Simion Lazăr,,- Lunca Mureșului, Scoala Gimnaziala ,,Avram Iancu,,– Unirea, ,, Scoala Gimnazială , Lucian Blaga,, - Ocna Mureș )au recitat versuri ale poetilor din închisorile comuniste: Radu Gyr, Andrei Ciurunga, Vasile Voiculescu, Petru Baciu , Vasile Gafencu , Demostene Andronescu . Au interpretat piese muzicale domnul profesor Marius Moga de la Centrului Cultural ,, Liviu Rebreanu,, Aiud , Vesa Georgiana, Matei Gabriela de la Liceul Teoretic,, Petru Maior,, Ocna –Mureș , moment pregătit de doamna Liliana Stoica director la Casa de cultură ,,Ion Sângerean,, Ocna Mureș în colaborare cu prof. Ilea Camelia.

(w670)


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.25