Peste 2000 de vizitatori la MNAR de Ziua Brâncuși

Peste 2000 de persoane au participat la evenimentele organizate de Muzeul Național de Artă al României în parteneriat cu Ministerul Culturii de Ziua Brâncuși, sărbătorită anual pe 19 februarie.

„Cu ocazia împlinirii a 144 de ani de la nașterea marelui artist, la MNAR au avut loc tururi ghidate în Sala Brâncuși din Galeria Națională. Intrarea a fost gratuită în întreg muzeul, iar programul Galeriei de Artă Românească Modernă a fost prelungit până la ora 21:00.

Planul inițial, de a organiza trei astfel de tururi la orele 14:00, 16:00 și 19:30 a fost schimbat ca urmare a numărului foarte mare de doritori. Prin urmare, specialiștii au susținut în total 12 ghidaje în Sala Brâncuși, pentru a le permite tuturor celor interesați să afle mai multe despre cea mai numeroasă colecție de opere brâncușiene din țară.

Ziua Brâncuși a fost sărbătorită la MNAR și prin intermediul artelor digitale, într-un spectacol de proiecții holografice organizat de Ministerul Culturii, care a avut loc în Curtea de Onoare a muzeului.

Eveniment cu participarea unor oficialități de rang înalt

La eveniment au luat parte Domnul Ludovic Orban, Premierul României, Domnul Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii și Doamna Michele Ramis, Ambasadorul Franței în România.

În discursul pe care l-a ținut cu această ocazie, Doamna Ambasador Ramis, vorbind despre sezonul cultural România-Franța 2018-2019, a subliniat contribuția majoră a MNAR în proiectele expoziționale organizate la Paris, Lyon și București.

În cadrul acestui sezon, am lucrat foarte mult cu Domnul Liviu Constantinescu, Directorul Muzeului Național de Artă al României, la diverse proiecte de promovarea a culturii românești în Franța și a culturii franceze în România și vreau cu această ocazie să îi mulțumesc.

Acesta este primul an în care la MNAR a putut fi organizat un eveniment de o asemenea amploare cu ocazia Zilei Brâncuși, de la redeschiderea Sălii Brâncuși în 2017, având în vedere că în 2018 și 2019 data de 19 februarie a fost în zile în care MNAR este închis conform programului de funcționare (luni și marți). În anii respectivi, muzeul a marcat nașterea lui Brâncuși prin mesaje online, iar evenimentele legate de această sărbătoare s-au decalat.

Cei care nu au reușit să ajungă sau care vor să revadă colecția care adăpostește cele mai multe dintre operele lui Brâncuși păstrate în România sunt așteptați la Muzeul Național de Artă al României pe tot parcursul anului", arată un comunicat MNAR.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel