Pelerinaj pe Calea Eroilor, la 81 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental ridicat de Constantin Brâncuşi la Târgu-Jiu

Mai multe manifestări culturale, printre care şi un pelerinaj pe Calea Eroilor, se desfăşoară în perioada 24-27 octombrie, cu ocazia împlinirii a 81 de ani de la inaugurarea Ansamblului Monumental ridicat de Constantin Brâncuşi la Târgu-Jiu.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare 'Constantin Brâncuşi', programul manifestărilor a început joi, la Galeria Municipală de Artă, cu prezentarea interactivă a studiului 'Conceptul unitar al Ansamblului sculptural ridicat de Constantin Brâncuşi la Târgu-Jiu', urmat, în data de 25 octombrie, de o masă rotundă cu tema 'Istoricul Ansamblului sculptural de la Târgu-Jiu'.

Sâmbătă, începând cu ora 12,00 se va desfăşura pelerinajul pe Calea Eroilor, devenit deja tradiţional, o transpunere în actualitate a momentului inaugural din 27 octombrie 1938. Programul va continua, duminică, începând cu ora 12,00, la Galeria Municipală de Artă, cu expoziţia Filialei Târgu-Jiu a UAP din România, urmată de lansarea cărţii 'Depozitul de bătrâni' a scriitorului Florin Toma, ca după aceea, la Muzeul Judeţean Gorj 'Alexandru Ştefulescu' să fie vernisate expoziţiile:

'Între Sacru şi Profan', autor Marius Barb Barbone, 'Geomorfism', autor Emilia Persu, şi expoziţia Premianţilor Uniunii Artiştilor Plastici din România. Duminică după-amiaza vor avea loc Gala Premiilor Uniunii Artiştilor Plastici din România şi decernarea Premiului Naţional Brâncuşi pentru anul 2018, eveniment ce se va desfăşura de la 16,00 în Sala de spectacole a Teatrului 'Elvira Godeanu' din Târgu Jiu.

Evenimentul este organizat de Primăria Târgu-Jiu, Centrul de Cercetare, Documentare şi Promovare 'Constantin Brâncuşi', în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din România şi Institutul Cultural Român, potrivit Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel