Părintele Neonil Ștefan, starețul Mănăstirii Frăsinei, a murit

Foto: arhiepiscopiaramnicului.ro
Foto: arhiepiscopiaramnicului.ro

Părintele Neonil Ștefan, starețul Mănăstirii Frăsinei din județul Vâlcea, a murit la vârsta de 94 de ani, informează siteul oficial al Arhiepiscopiei Râmnicului.

Părintele Neonil Ștefan a murit în chilia sa, în stare de trezvie și rugăciune, acesta urmând să fie  înmormântat, miercuri,  16 martie 2016, în cimitirul sfintei mănăstiri. 

Părintele Neonil Ștefan s-a născut la 21 octombrie 1922, în satul Valea Babei, din comuna Runcu, județul Vâlcea.

După ce a absolvit școala primară în satul natal (1929-1936) și stagiul militar la Alba Iulia (1943-1946), a rămas în sânul familiei până la 15 aprilie 1948, când a fost primit ca frate în obștea Sfintei Mănăstiri Frăsinei din județul Vâlcea, unde, la 15 august 1949, a fost tuns în călugărie,primind chipul îngeresc.

A absolvit Seminarul Teologic Monahal de la Sfânta Mănăstire Neamț (1950-1953), apoi a continuat formarea la Sfânta Mănăstire Curtea de Argeș (1953-1955), unde a deprins meșteșugul olăritului, și, în cele din urmă, la Institutul Teologic din București (1955-1959).

[citeste si]

Părintele Neonil Ștefan a fost hirotonit ierodiacon la 13 noiembrie 1949 și ieromonah la 21 noiembrie 1952. Cu harul lui Dumnezeu, la 1 octombrie 1959, la vârsta de 37 de ani, dintre care 11 ani de călugărie, a fost ales stareț al Sfintei Sfintei Mănăstiri Frăsinei, pe care a îndrumat-o duhovnicește vreme de alți 57 de ani.

Rânduiala statornicită la Mânăstirea Frăsinei de Sfântul Ierarh Calinic de la Cernica, de a nu se mânca niciodată carne în mănăstire și de a se face slujbă de la miezul nopții și până spre dimineață, ca la Sfântul Munte Athos, a fost păstrată cu multă strictețe de părintele Neonil, vrednic urmaș al stareților din vechime.

De altfel, se spune ca femeile care au incercat sa intre in manastire au fost blestemate si au sfarsit tragic. Si de Veronica Bulai, mama Monicai Gabor, s-a spus acelasi lucru. Femeia incercase sa intre in manastire in timpul excursiei pe care o facea in zona, iar la scurt timp a murit in apropierea acesteia, strivita de un bolovan cazut de pe peretele de piatra care strajuia soseaua.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel