EXCLUSIV  Parada 1 Decembrie 2017, Adrian Tonea. Pieleanu, observație despre general

Marius Pieleanu a făcut o observație cheie în timpul Paradei de 1 Decembrie 2018, desfășurată la Arcul de Triumf. Sociologul nu s-a referit nici la mașinile de luptă, nici la desfășurarea de tehnică militară, ci la un ofițer al Armatei Române.

”Am observat un moment important, a declarat Pieleanu pentru DCNews, în deschiderea defilării de 1 Decembrie 2017. Momentul în care generalul Adrian Tonea, adjunctul șefului Marelui Stat Major, a deschis parada. 

Ce am citit pe fața acestui om a fost o foarte mare determinare, forță și echilibru. Am înțeles ceva în această imagine: cum omul despre care vorbim, și pe care nu l-am mai văzut până astăzi, și-a câștigat corect gradele, luptând în teatrele de război din Afganistan. M-am bucurat că Armata are oameni de acest calibru. Am mai citit pe fața acestui ofițer, când a dat salutul în dreptul tribunei oficiale, că le trasnmitea și ceva de genul: nu înțelegeți nimic din Armata Română. Cred că acest om face parte din genul de ofițeri care abia așteaptă ordinul ”Soldați, vă ordon: Treceți Prutul!”. Acesta a fost, în opinia mea, un element aparte al paradei de 1 Decembrie 2017, pe care nu l-am mai remarcat în alți ani. Nu vorbesc de tehnica militară și de mașinile de luptă, ci de elementul uman, de calitatea lidershipului militar. Evident, se citea pe fața lui Adrian Tonea că nu e un general făcut la apelul bocancilor, la comandă politică, ci un adevărat luptător, format pe câmpul de război”, a conchis Marius Pieleanu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel