Pâinea care nu încape în bugetul statului

paine
paine

Reprezentanții patronatelor din panificație susțin că piața neagră a Președintele Patronatului Rompan, Aurel Popescu, susține că piața totală a pâinii din România este estimată la 1,5 miliarde de euro, din care 70% reprezintă piața neagră, nefiscalizată. Declarația a fost făcută joi, înaintea unei conferințe a morarilor și brutarilor. Popescu a adăugat că statul pierde din nefiscalizarea a peste două treimi din piața de aproape 300 milioane de euro pe an.

Din cauza pieței negre, în primele două luni ale acestui an, producătorii fiscalizați au înregistrat vânzări cu 25% mai mici în acest an. Aurel Popescu spune că principalul motiv al pieței negre este cota de TVA foarte mare.

Patronatele din industria pâinii au mai multe revendicări către Guvern, primele două dintre ele vizând reducerea TVA de la 24% la 9% pe tot lanțul de producție a pâinii. O a doua doleanță se referă la intensificarea controalelor și a sancțiunilor către producătorii care lucrează la negru. În cazul în care cele două solicitări nu se vor rezolva, producătorii de pâine amenință cu greva fiscală.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel