Urmărește emisiunea live


Oțet de mere, cât de benefic e. Măsuri de siguranță

Oțet de mere
Oțet de mere

Oțetul de mere, folosit pentru preparate culinare, este utilizat și în tratamentele de înfrumusețare.

Oțetul de mere este folosit în gospodării și pe post de dezinfectant. Această proprietate îl face excelent pentru a reduce bacteriile și ciupercile care se pot dezvolta la nivelul scalpului, provocând probleme de sănătate așa cum sunt infecții sau mâncărimi ale pielii capului. Oțetul de mere conține vitaminele C și B, dar și alfa-hidroxiacid, care ajută la exfolierea scalpului și la îndepărtarea celulelor moarte care pot sufoca foliculii de păr. 

Cum să-l folosești pentru păr

Se amestecă două, trei linguri de oțet de mere în câțiva litri de apă. După ce te-ai spălat pe cap și ai folosit balsam, clătește-ți părul cu amestecul de apă și oțet, masând delicat scalpul. Lasă-l să acționeze timp de câteva minute, apoi clătește cu apă.

Poți crește treptat cantitatea de oțet adăugată în apă, dar nu ar trebui să depășești mai mult de cinci linguri, potrivit eva.ro.

Măsuri de siguranță  

Tratamentul cu oțet de mere te poate ajuta să-i redai strălucirea și frumusețea părului tău. Dar dacă nu ai grijă, poți face mai mult rău decât bine. În cazul în care problemele scalpului se agravează în loc să se amelioreze, întrerupe folosirea oțetului de mere sau scade cantitatea de oțet pe care o adaugi în apă. De asmenea, poți reduce frecvența cu care folosești tratamentul.

Oțetul conține acid acetic, o substanță cu efect caustic, ceea ce înseamnă că poate irita sau arde pielea. Diluează întotdeauna oțetul înainte de a-l aplica pe piele. Dacă amestecul cu oțet de mere și apă este prea concentrat, adaugă mai multă apă.

Evită contactul cu ochii. Dacă îți intră apă cu oțet în ochi, clătește imediat cu apă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel