Orban: Le spun mincinoșilor că nu am tăiat bani de la Sănătate!

Premierul României, Ludovic Orban, a făcut precizări cheie despre Guvernul pe care îl conduce. 

Prezent în platoul România TV, Ludovic Orban este dezamăgit de știrile false care au apărut în spațiul public despre banii alocați Ministerului Sănătății. 

"Am văzut nişte fake-uri absolut îngrozitoare, că noi am tăiat bugetul la Sănătate. Le spun acestor mincinoşi că bugetul la Sănătate trebuie calculat atât bugetul Ministerului Sănătăţii, cât şi bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate. Dacă vom compara bugetul pe 2020, Ministerul Sănătăţii plus Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, o să constatăm că este o creştere semnificativă de câteva miliarde a bugetului faţă de Legea bugetului de stat adoptată în 2019 de Guvernul PSD. Mai mult decât atât, ştiţi că aici, în domeniul Sănătăţii, noi a trebuit să creştem alocările către Sănătate, în special către bugetul Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate pentru că exista riscul să rămânem fără finanţare la programele de sănătate vitale, care finanţează tratamentul bolilor", a spus Ludovic Orban, la România TV.

El a punctat că peste un miliard de lei au fost alocaţi doar pentru decontarea concediilor medicale şi a celor maternale.

"De asemenea, (...) un miliard şi ceva care au fost alocaţi pentru a putea asigura decontarea concediilor medicale şi concediilor maternale. De asemenea, era nevoie de nişte suplimentari de bani pentru a asigura funcţionarea reţelei de sănătate, pentru a putea să îşi onoreze Casa obligaţiile de plată către toţi partenerii cu care are contracte de finanţare semnate. Deci, la Sănătate cheltuielile nu numai că nu au scăzut, ci dimpotrivă, au crescut", a declarat Ludovic Orban, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel