Oprescu se opune coplății: Problema este cofinanțarea de la stat

Sorin-Oprescu
Sorin-Oprescu

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, consideră că sistemul de coplată nu va soluționa problemele sistemului sanitar. Sorin Oprescu a susținut că mai important este pachetul de bază, în fapt, cofinanțarea făcută de la bugetul statului.

"Coplata? Este a zecea oară în viaţa mea de doctor când aud chestia cu coplata. (...) Nu, acest lucru nu rezolvă problemele reale ale sistemului sanitar", a declarat Sorin Oprescu.

Edilul a adăugat că problema esenţială a sistemului sanitar este cofinanţarea făcută de către bugetul statului, potrivit Income Magazine. "Bugetul statului trebuie să participe la programele de sănătate, iar casa de asigurări să poată să dea justa dimensiune a nevoilor financiare din spitalele care funcţionează", a spus Oprescu.

Pachetul de bază, proba curajului pentru ministrul Sănătății

Primarul general al Capitalei a apreciat că mai important este de a arăta dimensiunea financiară a pachetului de bază. Sorin Oprescu a argumentat că niciun ministru al Sănătăţii nu a avut curajul să arate care este dimensiunea pachetului de bază, în 17 de când funcționează CNAS.

"Să spună cinstit: români, putem să vă facem analiza asta, putem să facem asta, restul nu putem să facem. E greu, dar este cinstit, este onest faţă de populaţie. Aşteptam cu toţii pachetul de bază", a adăugat primarul general.

Ce presupune sistemul de coplată

Ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat joi că hotărârea de Guvern privind coplata a fost aprobată. Astfel, pacienţii vor da între 5 şi 10 lei la externare, indiferent de perioada spitalizării. Totodată, medicii de familie vor primi 50% pentru pacienţii înscrişi pe liste şi 50% pentru servicii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel