Nord sau est? Care este poziția corectă a patului pentru un somn odihnitor

Fotografie de la Pixabay
Fotografie de la Pixabay

Patul este piesa centrală a dormitorului, iar pe lângă rolul funcțional pe care îl are, acesta piesă de mobilier are și câteva semnificații aparte. Astfel, patul trebuie așezat în funcție de anumite criterii pentru a-ți maximiza starea de relaxare și confort, dar și pentru a avea o structură echilibrată a camerei. 

Dormitorul este una dintre cele mai importante încăperi din locuința noastră, cu siguranță cea mai intimă, ”refugiul” nostru care ne permite să ne relaxăm relaxăm mintea și corpul pentru a face față unei noi zile.

Un factor de luat în considerare pentru a ne odihni mai bine este amplasarea corectă a tăbliei patului, de fapt orientarea acestuia în direcția corectă ajută la îmbunătățirea calității somnului nostru. Dar asta nu este singura precauție.

De asemenea, este important: să existe o bună izolare fonică și termică în interiorul încăperii; achiziționați o saltea potrivită nevoilor dumneavoastră fizice; luați masa cu alimente sănătoase și ușor digerabile și nu vă puneți sub stres înainte de a merge la culcare.

Combinația acestor elemente se dovedește a fi decisivă pentru petrecerea unei nopți senine și regeneratoare, potrivit Korusweb.

Revenind însă la orientarea tăbliei, de ce se recomandă adesea orientarea acesteia spre nord?

Potrivit Feng Shui, o artă străveche chineză, spațiile de locuit trebuie organizate după principii bazate atât pe știință, cât și pe tradiția orientală străveche. Teoria se întoarce la bazele magnetismului: polii egali se resping reciproc, în timp ce polii opuși se atrag unul pe celălalt.

Nordul terestru reprezintă polul negativ, iar sudul terestru reprezintă polul pozitiv. Capul este polul pozitiv al corpului nostru, iar picioarele corespund polului negativ.

Dormitul cu capul spre nord ar facilita descărcarea electrică a corpului în timpul repausului deoarece sistemul arterial obține o scădere a tensiunii arteriale datorită prezenței fierului care urmează fluxul magnetic normal. Sistemul nostru circulator ar putea astfel să obosească mai puțin și să curgă mai bine, ușurând consumul de energie.

Dimpotrivă, dacă ne poziționăm cu capul spre sud, câmpurile magnetice ale corpului și ale Pământului, nefiind în armonie, ne-ar tulbura somnul.

Dacă nu este posibil să plasați tăblia la nord, plasați-o la est, se va descurca la fel de bine. Nordul este deosebit de potrivit pentru cei care desfășoară munci musculare grele, în timp ce estul pentru cei care desfășoară joburi care necesită mai mult efort mental (de exemplu munca de birou). Prin urmare, nu este recomandată poziționarea spre vest și sud.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel