Nava-Şcoală 'Mircea' se îndreaptă spre Constanţa după o escală la Istanbul

Nava-Şcoală "Mircea", velierul simbol al Forţelor Navale Române, a părăsit luni portul Istanbul, unde a staţionat trei zile, ultima oprire în marşul istoric pe care l-a realizat în acest an pentru a marca aniversarea celor 80 de ani de la intrarea sa în serviciul Marinei Militare Române.

Nava va acosta la 7 august în portul Constanţa, la capătul a 94 de zile de marş.

În perioada prezenţei sale în zona portuară Sarayburnu din Istanbul, bricul Mircea a fost deschis zilnic vizitatorilor, potrivit unui comunicat de presă transmis de Ambasada României la Ankara.

La sosirea în potul turcesc, la 2 august, nava a fost întâmpinată de ambasadorul României în Republica Turcia, Gabriel Şopandă, şi consulul general al României în Istanbul, Adriana Ciamba, alături de autorităţi turceşti.

De 80 de ani, nava îşi asumă rolul de ambasador onorific al României, al Forţelor Navale Române şi al învăţământului militar de marină, pe mările şi oceanele lumii. Principala misiune a NS "Mircea" este de a instrui viitori ofiţeri şi maiştri militari în noţiuni practice de marinărie, navigaţie, inginerie, observare şi vitalitate.

Echipajul navei numără peste 180 de membri, dintre care 56 de studenţi ai Academiei Navale "Mircea cel Bătrân", 32 de elevi ai Şcolii Militare de Maiştri Militari a Forţelor Navale "Amiral Ion Murgescu" din România şi 13 cadeţi străini din Albania, Bulgaria, China, Polonia, Portugalia, Turcia şi Ucraina. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel