Ministerul Sănătății, decizie privind aprovizionarea spitalelor cu medicamente pentru pacienții cu Covid-19

Ministerul Sănătății, decizie privind aprovizionarea spitalelor cu medicamente pentru pacienții cu Covid-19. Foto Pexels
Ministerul Sănătății, decizie privind aprovizionarea spitalelor cu medicamente pentru pacienții cu Covid-19. Foto Pexels

Ministerul Sănătății continuă aprovizionarea spitalelor cu medicamentele necesare asigurării asistenței medicale a pacienților cu COVID-19.

Ministerul Sănătății a distribuit o nouă tranșă de Remdesivir în unitățile sanitare cu paturi care au în tratament pacienți infectați cu SARS-Cov-2.Este vorba despre 2686 de flacoane de Remdesivir de 100 mg din stocul existent.

Medicamentul a ajuns în 45 spitale din toată țara pentru tratarea pacienților infectați cu SARS-Cov-2 cu forme medii de boală.

Criteriile de repartizare ale medicamentului au ținut cont de necesarul minim de flacoane/pacient tratat și de numărul pacienților internați, confirmați, în secții și în ATI care necesită administrare.

INSP: În ultima săptămână, 37,1% din totalul cazurilor de COVID - în Bucureşti, Iaşi, Prahova, Ilfov şi Constanţa

Institutul Naţional de Sănătate Publică informează joi că, în săptămâna 11 - 17 octombrie, 37,1% din totalul cazurilor de COVID au fost înregistrate în Bucureşti şi în judeţele Iaşi, Prahova, Ilfov şi Constanţa.

Potrivit Raportului săptămânal de supraveghere COVID, 72,3% din cazurile confirmate au fost înregistrate la persoane nevaccinate. De asemenea, 27,5% din totalul deceselor au fost înregistrate în Bucureşti, precum şi în judeţele Prahova, Constanţa, Dolj şi Suceava. 92,1% din decesele înregistrate au fost la persoane nevaccinate, precizează INSP.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, unul din 89 din totalul cazurilor de COVID a fost înregistrat la personal medical. 85,7% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 57,5% din decese au fost la bărbaţi. Conform INSP, 94% din persoanele decedate aveau cel puţin o comorbiditate asociată. 

Incidenţa COVID în Bucureşti - 16,5 la mia de locuitori

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este, joi, în Bucureşti, de 16,5 cazuri la mia de locuitori, potrivit site-ului Direcţiei de Sănătate Publică. 

Rata de incidenţă COVID-19 calculată la 14 zile este, joi, în Bucureşti, de 16,5 cazuri la mia de locuitori, potrivit site-ului Direcţiei de Sănătate Publică. În urmă cu o zi, rata de incidenţă a fost 16,51. Acum o lună, pe 21 septembrie, incidenţa COVID-19 în Bucureşti era de 2,91 cazuri la mia de locuitori, conform DSP. Incidenţa COVID a trecut de 6 la mia de locuitori pe 29 septembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel