Moaștele Sfintel Filoteia, depuse în faţa Catedralei Arhiepiscopale din Curtea de Argeş

Credincioşii au prilejul de a se ruga, sâmbătă şi duminică,  la racla cu moaştele Sfintei Muceniţe Filoteia, care va fi depusă în faţa Catedralei Arhiepiscopale din Curtea de Argeş.

"Cu ocazia praznicului Sf. Ierarh Nicolae şi al Sf. Muceniţe Filoteia, Biserica Domnească şi Catedrala Arhiepiscopală de la Curtea de Argeş vor găzdui o serie de manifestări religioase, la care sunt aşteptaţi toţi credincioşii doritori de hrană spirituală. (...) În toată această perioadă, credincioşii se vor putea închina la racla cu moaştele Sf. Muceniţe Filoteia, aflate sub baldachinul din faţa Catedralei Arhiepiscopale, unde vor rămâne până se vor închina toţi credincioşii", se arată într-un comunicat al Arhiepiscopiei Argeşului şi Muscelului.

Manifestările vor debuta vineri seară la Biserica Domnească, unde va fi oficiată Vecernia Mare. Credincioşii sunt aşteptaţi în acelaşi lăcaş de cult sâmbătă dimineaţă, la Sfânta Liturghie şi sfinţirea apei.

Sâmbătă după-amiază, după o slujbă oficiată în Paraclisul Mănăstirii Curtea de Argeş, va urma o procesiune cu moaştele Sfintei Muceniţe Filoteia până la baldachinul din faţa Catedralei Arhiepiscopale, unde vor fi aşezate pentru închinare. În faţa Catedralei Arhiepiscopale va fi oficiată şi slujba de duminică, atunci când va fi citit şi Acatistul Sfintei Muceniţe Filoteia.

Sfânta Muceniţă Filoteia a trăit în secolul al XIII-lea, în sudul Dunării, în oraşul Târnovo. Nu se ştie cu exactitate dacă provenea din neam de români sau de bulgari. A fost martirizată la doar 12 ani, fiind ucisă de tatăl său, care s-a supărat că le dădea mâncare sărmanilor.

Moaştele sale se află la Curtea de Argeş de la sfârşitul secolului al XIV-lea. Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române din 1950 a decis generalizarea cultului Sfintei Filoteia de la Argeş, pomenită la 7 decembrie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel