Misterul OZN-ului de la Roswell persistă. Ce spun martorii și documentele CIA

Google marchează printr-un  Doodle special, luni, cea de-a 66-a aniversare a incidentului OZN de la Roswell, când se presupune că un OZN s-a prăbuşit în statul New Mexico. Incidentul de la Roswell a rămas ca unul dintre marile mistere ale omenirii.   Adepţii teoriei conspiraţiei au susţinut că armata americană a capturat un obiect zburător la Roswell, în iulie 1947, însă autorităţile au susţinut că incidentul a presupus recuperarea de resturi de la un balon se supraveghere secret. Totuşi, mai multe mărturiii ale unor foşti agenţi CIA contrazic autorităţile.

Misterul legat de incidentul de la Roswell  durează de 66 de ani şi nu dă semne că ar putea ajunge la un sfârşit, scrie Huffington Post. Cert este că pe 8 iulie 1947, cotidianul Roswell Daily Record titra, pe prima pagină, că o farfurie zburătoare ar fi fost capturată de forţele aeriene americane.

În aceeaşi zi, forțele aeriene americane au emis un comunicat în care se spunea că o farfurie zburătoare a fost "capturată", dar şi fotografii cu soldaţi care examinau mai multe obiecte metalice, ce păreau a fi bucăţi rupte în urma prăbuşirii unui obiect zburător.

 Aici începe controversa. Într-o conferinţă de presă din aceeaşi zi, şeful de atunci al Forţelor aeriene, Roger Ramey, a retractat practic toată povestea, spunând că resturile metalice erau, de fapt, rămăşiţe ale unui balon meteorologic prăbuşit.

George Filer, un ofiţer în rezervă al forţelor aeriene americane, a declarat într-un interviu pentru Huffington Post că, din punctul său de vedere, generalul Ramey a fost obligat să mintă în legătură cu incidentul Roswell.

 Filer, care pe parcursul carierei sale de 20 de ani şi-a informat cu regularitate superiorii despre breşele din securitatea SUA, declară: "În opinia mea, preşedintele Truman a fost la Roswell şi a decis că totul trebuie ţinut secret

Ce spune fizicianul nuclear Staton Friedman

 "Probabil suntem vizitaţi de mii de ani de creaturi de pe alte planete. Ei au o tehnologie mult superioară celei pe care o avem noi. Deşi nu ne place să credem asta, suntem mult mai primitivi în comparaţie cu extratereştrii. Din punctul meu de vedere, există foarte multe civilizaţii în univers, iar cea umană nu este foarte semnificativă", spune Friedman.

Ce spun documentele CIA

Chase Brandon, care a lucrat la CIA timp de 35 de ani, a povesit că "vizita extraterestră" a fost văzută cu propriii ochi, declaraţia lui contrazicând toate comunicatele oficiale din acea perioadă, când a avut loc evenimentele de la Roswell, din 1947.

 Mai mult, Brandon susţine că are şi dovezi, pe care le-a păstrat într-o cutie, la sediul CIA, evitând să precizeze însă ce conţine, exact, cutia. Mai mult, dezvăluirea lui este susţinută şi de o serie de documente făcute publice de FBI referitoare la incidentul de la Roswell şi la existenţa "trei aşa-numite farfurii zburătoare descoperite în New Mexico". Aceste trei farfurii zburătoare aveau formă circulară, cu diamentrul de peste 15 metri, în care au fost descoperite şi trei cadavre cu formă umană, cu înălţimi care nu depăşeau 90 de centimetri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel