Merită lumea de azi sacrificiul lui Hristos? Ce spune părintele George Istodor

Părintele profesor universitar dr. George Istodor, de la Biserica Brâncoveanu din Capitală, a fost invitatul DCNews Live în Miercurea Mare. 

”Merită oare lumea de azi, așa de meschină, de rea, sacrificiul făcut acum 2.000 de ani de Iisus Hristos?”, l-a întrebat jurnalistul Val Vâlcu pe părintele George Istodor.

”Întrebarea este bună și este binevenită. Este firesc să te întrebi dacă cumva datorită păcatelor, patimilor noastre și slăbiciunilor și neputințelor noastre de tot felul suntem vrednici într-o oarecare măsură de jertfa Mântuitorului Iisus Hristos pentru noi. Și știm foarte bine că tot ceea ce vine din iubire, din dragoste merită tot efortul și poartă acea jertfă. Fără îndoială că este mult de făcut din perspectiva noastră în relaționarea cu Dumnezeu, dar este clar că Dumnezeu Fiul, a doua Persoană a Sfintei Treimi, a venit în lume din iubire pentru noi și toată mântuirea pe care a realizat-o și a înfăptuit-o în numele nostru a făcut-o sub semnul acestei iubiri declarate a lui Dumnezeu față de om și față de întreaga Sa creație.

De aceea, răspunsul este unul clar: trebuie să facem mult mai mult pentru a relaționa mai bine și pentru a răspunde și noi iubirii lui Dumnezeu, prin faptele noastre bune. Cu alte cuvinte, este loc de mult mai mult bine și de o îmbunătățire la fiecare dintre noi în relația cu Dumnezeu, în relația cu semenul, în relația cu propria noastră familie și în relația cu neamul românesc”, a răspuns profesorul universitar dr. George Istodor.

Vezi și: Ipoteza care explodează în SĂPTĂMÂNA MARE. Iisus a avut soție, copil și un frate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel