EXCLUSIV  Medici români. Academicianul Târgoviște spune de ce sunt mai buni

Academicianul Constantin Ionescu-Târgovişte, invitatul DC News în cadrul emisiunii "Academia de Sănătate", a discutat şi despre pregătirea medicilor români.

„Medicii români, care au fost văduviţi de multe posibilităţi de investigare, au fost nevoiţi să aibă un simţ clinic mai bun, un contact mai bun cu pacienţii", a spus academicianul Constantin Ionescu-Târgovişte.

Cu privire la medicii români care lucrează în străinătate, academicianul a spus că aceştia „sunt apreciaţi tocmai pentru faptul că ei stau mai mult de vorbă cu pacientul".

„Una dintre cerinţele fundamentale este aceea: vreau să văd un om care să mă asculte şi să mă înţeleagă. Pentru că, pe lângă boală, fiecare are probleme psihice, pe care trebuie să le înţelegi şi, eventual, să le atenuezi într-un fel. De aceea spun că medicii români care sunt formaţi aici şi lucrează dincolo cu salarii mai bun decât aici – îi înţelegi şi din punctul acesta de vedere – dar până nu se vor echilibra lucrurile şi până când şi la noi cercetarea va fi considerată ca o sursă de plus valoare, să aducem şi noi un aport la marea ştiinţă, aşa cum mulţi din înaintaşii noştri au făcut-o", a spus academicianul în cadrul interviului.

[citeste si]

Răspunsul complet poate fi ascultat în filmarea de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel