EXCLUSIV  Mecanism de DISTRUGERE pentru cancer. Prof. Duda: Numărul companiilor care dezvoltă acest tip de medicamente a crescut absolut exploziv

Profesorul Dan Duda a vorbit la Academia de sănătate, emisiune realizată la DC News de către prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, despre mecanismul care controlează receptorii pentru așa numita moarte celulară programată.

Această acțiune permite sistemului imun propriu să distrugă celulele canceroase.

"A fost o adevărată explozie. În primul rând, numărul companiilor care dezvoltă acest tip de medicamente a crescut absolut exploziv. Vorbim de mii de trialuri clinice. Vorbim despre mai multe trialuri clinice decât numărul pacienților din America, la ora actuală. Există și alte chei ale sistemului imunitar pe care mai multe companii încearcă să le atace. (...) Pasul cel mai important este de a combina radioterapia cu conceptul de a destabiliza, la nivelul ADN, tumorile", a zis profesorul Dan Duda.

Profesor la Harvard Medical School

Dan Duda este profesor la Harvard Medical School, director al Programului de Cercetare Translațională în Radioterapie pentru Tumori Gastrointestinale și cercetător principal la Massachusetts General Hospital.

Specialistul a absolvit, în anul 1993, Facultatea de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa", din Iași. De asemenea, în 2001, a devenit doctor în chirurgie gastrointestinală, după ce a urmat cursurile Universității Tohoku, din Japonia.

Ascultați răspunsul integral aici:

TOATE RĂSPUNSURILE POT FI GĂSITE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel