Urmărește emisiunea live


Marea Lojă Națională din România și-a desemnat câștigătorii celei de-a V-a ediții

Marea Loja Națională din România a oferit șapte premii în valoare de 10.000 de euro unor personalități din domeniul academic, universitar, cultural, bancar, diplomatic şi politic. Evenimentul a fost organizat, în parteneriat cu Academia Română. Cea de-a V-a ediție a Galei Premiilor MLNR se înscrie în seria de manifestari care marchează, în acest an, 135 de ani de existență a MLNR. 

La evenimentul organizat, duminica, 21 iunie 2015, la Ateneul Roman, au participat reprezentanti din peste 30 de tari de pe toate continentele, alaturi de personalitati din mediul academic, universitar, cultural, bancar, diplomatic şi politic din Romania. Conform traditiei, M:.L:.N:.R:. a decernat 7 premii a câte 10.000 euro fiecare, pentru fiecare dintre domeniile de referinţă.

"A cincea Editie a Galei Premiilor Marii Loji a devenit deja un moment de referinta pentru societatea civila, pe care si noi o reprezentam", a spus Marele Maestru al Marii Loji Nationale din Romania, dr. Radu Balanescu.

Citește și: PREMIILE MARII LOJI DIN ROMĂNIA. Vezi câștigătorii

"Un moment pregatit in parteneriat cu Academia Romana, careia ii multumim pentru lucrurile extraordinare facute pentru aceasta tara. Un parteneriat imbunatatit prin preznta, alaturi de noi, a Ministerului Educatiei si Cercetarii, a Televiziunii Romane si a 19 Universitati din intreaga tara. Este un moment care reuneste institutii extrem de importante din tara noastra, societate civila, absolut toate domeniile profesionale, in jurul unui proiect care inseamna promovarea valorii si excelentei acestui popor. Sunt momente care se adauga la interesul national", a mai afirmat dr. Radu Bălănescu.

Cele şapte comisii, din care au făcut parte reputaţi academicieni şi profesori universitari, au anuntat câştigătorii, in cadrul Galei de la Ateneul Român, care s-a bucurat de spectacolul oferit de Filarmonica si Corul Filarmonicii "George Enescu", soprana Irina Iordachescu, tenorul Cristian Mogosanu si violonistul Gabriel Croitoru.

I. Premiul "Grigore Moisil" pentru Stiinte Exacte a fost decernat Prof. Vasile PÂRVULESCU.

II. Premiul "Henri Coandă" pentru Stiinte Aplicate a fost acordat Acad. Florin FILIP, Prof. Dumitru POPESCU, Prof. Dan ȘTEFĂNOIU, Prof. Pierre BORNE.

III. Premiul "Carol Davila" pentru Medicina a revenit doamnei Dr. Alina TĂNASE.

IV. Premiul "Eugeniu Carada" pentru Economie a revenit doamnei Iuliana Mihaela DASCĂLU si domnului Silviu CERNA.

V. Premiul "Nicolae Titulescu" pentru Diplomatie si Politologie a fost acordat domnului George G. POTRA.

VI. Premiul "Spiru Haret" pentru Educatie, Mediu, IT a revenit doamnei Prof. Dr. Dana PETCU.

VII. Premiul "Constantin Brâncuși" pentru Arta si Cultura a fost castigat de Arh. Șerban STURDZA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel