Maia Morgenstern, propunerea lui Oprescu pentru director la Teatrul Evreiesc

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, i-a propus funcția de director interimar al Teatrului Evreiesc de Stat (TES) marii actrițe Maia Morgenstern, scrie Mediafax. Fostul ocupant al postului de director, regizorul Harry Eliad, a încetat din viață la începutul lunii august.

Autor: Andreea Iconaru

"Maia Morgenstern este una dintre marile noastre artiste. A cucerit milioane de inimi cu harul ei şi a promovat România în lume. Considerăm că avem datoria să ne preţuim valorile şi să le punem acolo unde le este locul", a spus Oprescu.

Tot Oprescu a afirmat și că numirea Maiei Morgenstern la șefia Teatrului Evreiesc de Stat îi oferă actriţei posibilitatea de a-şi lăsa astfel "amprenta asupra teatrului românesc, inspirându-i şi îndrumându-i pe cei tineri".

Regizorul Harry Eliad, care s-a stins din viață pe 6 august 2012, a fost director al Teatrului Evreiesc de Stat (TES) din decembrie 1989. Acesta a realizat proiectul "Integrala Şalom Alehem", multe dintre operele marelui clasic al literaturii idiş fiind transformate în musicaluri pe melodii folclorice evreieşti.

Maia Morgenstern joacă în prezent în pelicula "What About Love", alături de Sharon Stone și Andy Garcia, care se filmează în București. A fost actriţă a Teatrului Evreiesc de Stat între 1988 şi 1990. A jucat pe scenele mai multor teatre din Capitală, ca Odeon şi Bulandra, în producţii independente la Teatrul Luni şi Compania D'Aya, iar din 1990, a devenit actriţă a Teatrului Naţional Bucureşti. Are aproape 50 de roluri în cinema şi televiziune.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel