Jimi Hendrix - album post-mortem și adaptare cinematografică

jimi-hendrix1
jimi-hendrix1

Un album cu piese originale înregistrate de După 13 albume post-mortem: "The Cry of Love" (1971), "Rainbow Bridge" (1971), "War Heroes" (1972), "Hendrix in the West" (1972), "Loose Ends" (1974), "Crash Landing" (1975), "Doriella Du Fontaine (1984), "Jimi Plays Monterey" (1986), "The Last Experience Concert: Live at the Royal Albert Hall" (1990), "Stages" (1991), "Live at Woodstock" (1999), "Jimi Hendrix: Live at Berkeley" (2003), "Rainy Day, Dream Away" (2006), cea mai mare personalitate a hard-rock-ului va mai avea un album.

Înregistrate între 1968 și 1969, piesele de pe LP-ul intitulat "People, Hell And Angels", urmau să facă parte din albumul "First Days Of The New Rising Sun", o continuare a materialului discografic "Electric Ladyland", la care muzicianul american lucra în perioada în care a murit. Pentru piesele incluse pe noul album, Jimi Hendrix a cântat la corn, clape, tobe şi chitară.

Înainte de lansarea noului disc, concertul susţinut de Hendrix în festivalul Woodstock în anul 1969 va beneficia de o adaptare cinematografică. Show-ul va fi proiectat pe 29 noiembrie şi apoi pe 4 decembrie, în peste 30 de cinematografe din întreaga lume. Versiunea cinematografică a concertului legendar dorește a celebra împlinirea a 70 de ani de la naşterea artistului. Împreună cu adaptarea cinematografică, va fi proiectat și filmul "Live at Woodstock", care include interviuri cu foștii membri de trupă, Billy Cox şi Mitch Mitchell, cu inginerul de sunet Eddie Kramer şi cu organizatorul festivalului Woodstock, Michael Lang.

Jimi Hendrix este considerat unul dintre cei mai mari chitariști rock din lume. Chitarist cu o tehnică de neîntrecut, artistul a influențat majoritatea chitariștilor moderni prin stilul său. Din cauza vieții dezordonate el a lăsat în urmă puține înregistrări hi-fi; multe dintre discurile sale care circulă, sunt piratate din concerte. La aura de legendă a lui Hendrix a contribuit şi tragicul destin al muzicianului, răpus de abuzul de droguri şi alcool, la vârsta de 27 de ani. În 2003 a fost numit de revista Rolling Stone „Cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel