Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

ISU, semnal de ALARMĂ după avalanșa de INCENDII de vegetație din ultimele zile

ISU Galați a transmis recomandări cetățenilor în contextul creșterii numărului de incendii de vegetaţie uscată din ultima perioadă.

'Arderea vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale se execută cu respectarea următoarelor prevederi generale:


- condiţii meteorologice fără vânt;
-colectarea în grămezi a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale în cantităţi astfel încât arderea să poată fi controlată;
-executarea arderii în zone care să permită propagarea focului la fondul forestier/construcţii şi să nu afecteze reţelele electrice, de comunicaţii, conductele de transport gaze naturale, produsele petroliere ori alte bunuri materiale combustibile;
-curăţarea de vegetaţie a suprafeţei din jurul fiecărei grămezi pe o distanţă de 5 m;
-desfăşurarea arderii numai pe timp de zi;
-asigurarea mijloacelor şi materialelor pentru stingerea eventualelor incendii;
-supravegherea permanentă a arderii;
-stingerea totală a focului înainte de părăsirea locului arderii;
-interzicerea acoperirii cu pământ a focarelor.

Deoarece în ultima perioadă numărul incendiilor de vegetaţie uscată este în creştere, recomandăm cetăţenilor să respecte normele specifice de apărare împotriva incendiilor. Nerespectarea acestor măsuri constituie contravenţie conform art. 97, alin. 3 din O.M.A.I. 163/2007 privind aprobarea Normelor generale de apărare împotriva incendiilor și se sancţionează cu amendă.

Conform art.1, pct. 3, lit. r, din H.G. nr. 537/06.06/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile, fără obţinerea permisului de lucru cu foc şi fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăţi se sancţionează cu amendă de la 1000 la 2500 lei., potrivit ISU Galați.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.23
YesMy