Istoria Apocalipsei. Vezi de câte ori ar fi trebuit să dispărem în ultimii ani

Au mai rămas câteva ore pănă la data fatidică de 21.12.2012, când, potrivit calendarului mayaș ar trebui să vină Sfârșitul Lumii. Totuși, de  2000 de ani, oamenii aşteaptă Sârşitul  prezis de Ioan Teologul, în capitolul Apocalipsa. De atunci s-au scris mii de pagini despre acest eveniment fatidic şi s-au făcut tot atât de multe presupuneri.

 Apocalipsa scrisă de Ioan este o carte profetică, are o limbă şi un stil deosebit, care trebuie avute în vedere pentru aflarea sensului ei just. A fost scrisă făcând apel la simbol, metaforă, parabolă şi alegorie. Unele din acestea sunt explicate de autor, altele nu, scrie cancan.ro.

 Simbolismul cifrelor şi numerelor este foarte mare: numărul Unu evocă unitatea Fiinţei divine; cifra doi înseamnă cele două firi ale Mântuitorului; trei persoanele Sfintei Treimi; patru-cele patru puncte cardinale; şapte-zilele săptămânii dar mai simbolizează şi desăvârşirea; şase înseamnă imperfectul; 666 înseamnă maximum de răutate; trei şi jumătate semnifică o durată scurtă; o sută – o cantitate nu prea mare; o mie- o mulţime nesfârşită, o durată nelimitată, 12 aminteşte de cele 12 seminţii ale lui Israel, cei 12 apostoli ai neamului omenesc.

Toate aceste simboluri au fost interpretate şi reinterpretate de-a lungul timpului de oameni însemnaţi sau nu, care şi-au dorit să stabilească data exactă când Iisus va veni din nou pe Pământ, adică data exactă a Apocalipsei.

 În ultimii o sută de ani, Apocalipsa a fost prezisă de 13 ori.

 1910 - Cometa Halley şi Apocalisa

 Pe 18 mai 1910, omenirea a fost înspăimântată şi a crezut că vine Sfârşitul Lumii. Trecerea Cometa Halley foarte aproape de Pământ a produs mare panică, iar aici un rol important l-a jucat şi mass-media.

1914 - Sfârşitul lumii după Martorilor lui Iehova

 Martorii lui Iehova au calculat şi ei data la care se va sfârşi lumea. Chiar de mai multe ori. Charles Taze Russell, care a pus bazele revistei Watch Tower, a estimat că Mântuitorul Iisus Hristos va ajunge pe pământ în 1914, dată care a coincis cu cea a izbucnirii primului război mondial

 17 decembrie 1919 - Siuncideri, de frica Apocalipsei

 Meteorologul Albert Porta a prezis că la 17 decembrie 1919 o conjuncţie de şase planete ar putea “provoca un curent magnetic, care va străpunge soarele, iar din cauza explozii mare de flacări şi de gaze în cele din urma va înghiţi Pamântul.” Predicţia a condus la acte de violenţă şi câteva sinucideri.

 21 decembrie 1954 - sora geamănă a Apocalipsei din 2012

 Profeţiile au venit din SUA. Extratereştrii ar fi trebuit să vină să ne ducă pe o altă planeta. Totul s-a dovedit o mare farsă.

1969 - Apocalisa criminalului Manson

 Charles Manson a crezut că tensiunile rasiale din SUA ar conduce la o confruntare apocaliptică, după care trupa lui de criminali “Manson Family“ va conduce lumea. Când nu s-a întâmplat nimic, acesta a început să ucidă oameni. Manson este închis pe viaţă pentru crime.

1980 - Apocalipsa Politică

 Un evanghelist din SUA, Hal Lindsey, a crezut că Uniunea Eupropeană, pe care el a numit-o Statele Unite ale Europei conduse de Anticrist, va deveni duşmaul SUA şi a celorlate state şi de aici va pleca războiul final. El a reuşit să stabilească şi o dată pentru sfârşitul lumii şi a crezut că o luptă finală dintre bine şi rău este iminentă.

 10 martie 1982 - Efectul Jupiter

 Doi astrofizicieni, John Gribben si Stephen Plagemann, au inventat în 1974 termenul de “Efectul Jupiter”. Ei spuneau că efectul este vorba despre alinierea tuturor cele nouă planete pe 10 martie 1982. Sub acest aspect, ar fi trebuit să se creeze o atractie gravitaţională care ar provoca o creştere uriaşă a petelor solare, a razelor soarelui şi / sau a cutremurelor.

11-13 Septembrie 1988

 În acest an, un fost inginer N.A.S.A., Edgar Whisenant, a scris cartea “88 motive pentru care ar putea fi Apocalipsa în 1988", care a fost vândută în 4,5 milioane de exemplare.

 1993 - Apocalipsa oprită de FBI

 Peste 100 de persoane, în frunte cu liderul lor, David Koresh, s-au baricadat în sediul Adventiştilor Davidieni o ferma în Waco, Texas, în asteptarea sfârşitului lumii. Ferma respectivă a fost înconjurată de FBI, iar după a 51-a zi de asediu, 76 din cei aflaţi în interior, inclusiv Koresh au murit într-un incendiu.

 Martie 1997 - Anul sinuciderilor

 Cometa Hale-Bopp sau Marea Cometă din 1997, a fost probabil cea mai observată cometă a secolului al XX-lea și una dintre cele mai strălucitoare din ultimele decenii.  Membrii cultului Heaven’s Gate au crezut ca acest obiect ar fi o nava spaţială care vine să îi ridice. Singura modalitate de a supravieţui sfârşitului lumii a fost în viziunea lor, sinuciderea în masă, pentru ca sufletele lor să călătorească în spatele cometei în nava spaţială. Cadavrele celor 38 de adepţii s-au găsit într-o casa în California pe 26 martie.

 Anul 2000 - Trecerea în noul mileniu

 Zeci de culte creştine au susţinut că trecerea în noul mileniu ar coincide cu cea de a doua venire a lui Hristos, respectiv Apocalipsa. De altfel, până şi celebrul Nostradamus calculase că sfârsitul timpului începe undeva în 1999 în iulie.

 Anul 2008 - Apocalipsa de la Geneva

 10 septembrie 2008 - Pornirea acceleratorului gravitaţional de la Geneva a generat temeri că va sfârşitul lumii va fi declanşat de o gaura neagra care va înghiţi pământul. Iniţial, un om de ştiinţă german a reclamat la CEDO centrul de la Geneva, susţinând că ciocnirea particulelor ar putea crea o gaură neagră care ar înghiţi planeta.

21 mai 2011 - Sfârşitul lumii lui Harold Camping

 Cu câteva săptămâni înainte de 21 mai 2011, pastorul american Harold Camping anunţa populaţia că vine sfârşitul lumii. Cu toate că începuseră să apară predicţii referitoare la sfârşitul lumii din 21 decembrie 2012, bazat pe interpretarea Calendarului Mayaş.

21 decembrie 2012 - Calendarul Mayaş

Dintre toate previziunile referitoare la Sfârșitul Lumii, niciunul nu a fost atăt de memdiatizat ca cel din 21. 12. 2012.   Cultura maya este renumită mai ales pentru cunoștințele lor avansate în domeniul matematicii, și calendarului lor precis precum și prin scrisul maya, care între timp a fost descifrat ca fiind un scris bazat pe figuri simbolice.

Conform apologeţilor milenarişti şi a căutătorilor de senzaţional cu orice preţ, vineri, 21 decembrie, data la care se sfârşeşte calendarul maiaş, este data Apocalipsei.

Diverse teorii au fost dezvoltate. Fie că Pământul va trece într-o altă dimensiune sau că Sistemul Solar traversează o barieră de energie pură, ceea ce va duce la o transformare uriaţă a vieţii pe care o ştim. Se presupune că nu vom mai exista ca materie, ci doar ca energie. În plus, nu toţi vom supravieţui acestei energii pure, ci doar cei care au sufletul cura. O altă teorie susţine că de fapt vor veni extratereştrii şi ne vor salva de un cataclism.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2021 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: publicitate@dcnews.ro


cloudnxt1
YesMy