Iran: "Evanghelia dupa Barnabas" va dărâma creștinismul

Un manuscris descoperit de autoritățile turcești, în anul 2000, într-o acțiune anti-contrabandă, despre care se spune că ar fi "Evanghelia dupa Barnabas", unul dintre discipolii lui IIsus, a inflamat spiritele în Iran. Potrivit unui raport iranian, în manuscris s-ar preciza că IIsus nu a fost crucificat și El ar fi prezis venirea lui Mahomed.

 Manuscrisul este scris în siriacă, un dialect de aramică, pe piele de animal,  fiind datat probabil din secolele cinci sau șase, manuscrisul a stârnit controverse atât la Vatican, dar și în Iran. De altfel, Vaticanul a făcut o cerere oficială încă din luna februarie pentru a studia manuscrisul, scrie Daily Mail. Încă nu se cunoaște dacă Turcia a răspuns cererii Vaticanului.

Potrivit raportului iranian, conținutul manuscrisului va determina căderea creștinismului la nivel mondial, dovedind că Islamul este religia finală. De asemenea, raportul mai precizează că Iisus nu ar fi fost niciodată crucificat, iar Mântuitorul ar fi propovăduit venirea lui Mahomed.

Basij Press precizează că în Capitolul 41 din Evanghelie scrie: "Dumnezeu s-a mascat în Arhanghelul Mihail, i-a exclus din ceruri pe Adam și Eva, iar când Adam s-a întors a observat că deasupra porții spre rai scria: "La elah ela Allah, Mohamad rasool Allah", însemnând "Allah este unicul Dumnezeu, iar Mohamed e profetul său"

Site-ul National Turk susține că pâna în prezent cartea a fost ținută în interiorul Palatului de Justiție din Ankara, după care, sub o pază strictă,  a fost transferată la Muzeul de Etnografie din capitală.

 În replică, Phil Lawler, editor la site-ul Catholic Culture, spune că raportul făcut de iranieni este "de tot râsul"

 Erick Stakelbeck, un analist în  terorism și un observator al politicii din Iran, a declarat pentru WND.com: "Regimul iranian este decis să elimine Creștinătatea în orice mod posibil, chiar dacă asta înseamnă să oblige la convertire, să ardă copiile Bibliei sau să vandalizeze biserici."

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel