Urmărește emisiunea live


Ioan Mircea Pașcu, avertisment din PE despre refugiați

Europarlamentarul PSD, Ioan Mircea Pașcu, vicepreședintele PE și al comisiei pentru afaceri externe, a lansat un avertisment marți, în plenul de la Strasbourg, cu privire la situația din Siria. 

Ioan Mircea Pașcu a spus: "Cele două acorduri recente de încetare a focului nu au reușit încă să oprească nici lupta dintre regim și opoziție, nici pe cea dintre diferitele forțe care formează această opoziție". În aceste condiții, europarlamentarul PSD a subliniat: "Soluția [conflictului din Siria], una exclusiv politică, va trebui consfințită în urma unui acord real de încetare a focului, motivat de intervenția umanitară pentru a ajuta populația prinsă în mijlocul luptelor". 

[citeste si]    

Ioan Mircea Pașcu a punctat: "Conflictul din Siria – pe care unii il numesc “razboi civil” – are multiple implicatii pentru UE:

-       criza refugiatilor,

-       terorism,

-       impactul negativ asupra situatiei regionale,

-       complicarea relatiilor cu Rusia si

-       potentialul de escaladare (in ciuda aranjamentelor tehnice dintre Statele Unite si Rusia, pe de o parte si Rusia si Israel, pe de cealalta).

Cele doua acorduri recente de incetare a focului nu au reusit inca sa opreasca nici lupta dintre regim si opozitie, nici pe cea dintre diferitele forte care formeaza aceasta opozitie.

Acest lucru se datoreaza cu prioritate faptului ca nu exista un acord intre puterile implicate – deopotriva regionale si extra-regionale – cu privire la viitorului regimului Assad si la pasul urmator, de a paria pe factiunile rivale.

Solutia, una exclusiv politica, va trebui consfintita in urma unui acord real de incetare a focului, motivat de interventia umanitara pentru a ajuta populatia prinsa in mijlocul luptelor.

De la simplu la complex, si de la nivelul umanitar, trecand prin cel militar, pana la nivelul politic, aceasta pare a fi calea logica care sa promita, in cele din urma, o solutie a acestui conflict important si extrem de complicat din vecinatatea granitelor noastre". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel