EXCLUSIV  Intoxicație ciuperci. Medic, avertisment. Cazul incredibil al unui pacient

Ciuperci
Ciuperci

Conf. dr. Dana Tomescu trage un semnal de alarmă asupra faptului că ciupercile de pădure au suferit modificări radicale, cele comestibile fiind din ce în ce mai greu de separat de cele otrăvitoare.

”Vreau să atrag atenția asupra unor lucruri. Sezoanele ploioase sunt sezoanele în care toți culegătorii foarte bine instruiți de ciuperci fac o crimă în masă cu ciupercile otrăvitoare, pe care nu le recunosc, sunt ciuperci mutante din nefericire, seamănă foarte mult cu ciupercile bune, asta este modalitatea în care natura se adaptează, ca și microbii, mult mai repede decât ne adaptăm noi și decât putem noi să sesizăm că se întâmplă lucrurile astea. Ciupercile care par bune devin otrăvitoare și este suficient să ai o ciupercă otrăvitoare să poți să omori o familie întreagă. De cele mai multe ori când există cazuri similare pacienții sunt bunicul, bunica, mama, tata, copilul și toți cei care au gustat din mâncarea de ciuperci făcută. Am avut un caz interesant al unui pacient care a venit din străinătate, a venit acasa la bunici și în amintirea copilăriei s-a dus și a cules niște ciuperci, a făcut o frumoasă tocană care a pus-o pe Facebook și se lăuda prietenilor. Replicile acestor site-uri nemaipomenite au venit repede și unul dintre prietenii lui, care nu l-a lăudat deloc pentru calitățile de master chef, i-a spus să își bage repede niște degete pe gât să vomite și să se ducă la primul spital. Pacientul a avut un parcurs foarte ciudat, a stat mai mult la spitalele din teritoriu, a venit la noi, a trecut de episodul insuficiență hepatice datorată ciupercilor, nu a fost transplantat deși am stat în stand-by permanent. După ce a avut o evoluție foarte bună a murit de niște complicații pluriorganice ale unei afectări care a părut inițial că a fost controlată.”, a spus medicul la DCNews.

Vezi răspunsul complet:

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate. 

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel