EXCLUSIV  INSUFICIENȚĂ HEPATICĂ. Cauze BANALE: Intoxicare cu ciuperci sau administrare de paracetamol

Conferențiarul universitar Dana Tomescu a discutat, în cadrul unui interviu acordat DCNews, despre cauzele care pot produce insufiența hepatică acută.

”E foarte bine ca populația să știe că există cauze care pot duce la insuficiența hepatică acută, care de altfel este o afecțiune extrem de gravă și care poate să omoare. Acesta este primul lucru. Acele cauze sunt aproape banale și de cele mai multe ori omul care pățește un astfel de lucru nu știe care este gravitatea afecțiunii pe care a dobândit-o printr-o simplă intoxicare cu ciuperci sau printr-o autoadministrare de antiinflamatorii de tip acetaminophen, de tip paracetamol, care poate să fie într-o doză mai mare decât cea corectă, abuziv uneori, iar în ultimă instanță chiar tentative de suicid. Hepatitele acute virale pot să aibă debut pe un ficat anterior sănătos cu această formă de hepatită culminantă. Deci lucrurile care se pot întâmpla obișnuit. Asta este partea pe care ar trebui să o știe de primă instanță populația. Să nu mai spun că pe lângă cele amintite există și o multitudine de medicamente care sunt hepatotoxice, deci nu numai acetaminophenul.”, a spus medicul.

 Vezi răspunsul complet:

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel