INSOMNIE. Dr. Oz, sfaturi pentru un somn odihnitor

Un somn de calitate este extrem de important pentru sănătatea întregului corp.

Iată ce soluţii îţi oferă Dr. Oz:

Seminţe de chia

Semințele de chia conţin o cantitate mare de acizi graşi Omega-3, care au rolul de a calma corpul. Ajută corpul să producă anumiţi hormoni care te ajută să ai un somn de calitate noaptea. Adaugă peste cerealele de la micul dejun câte o lingură cu seminţe de chia, seminţe de in şi nuci româneşti crude. Toate aceste alimente sunt bogate în Omega-3.

Cafea

Cafeaua este bogată în antioxidanţi buni pentru corp, însă nu reprezintă o soluţie bună să optezi pentru o cafea după-amiaza. Efectul cafelei poate să se prelungească și să-ţi distrugă somnul. Dr. Oz recomandă să consumi cafeaua dimineaţa şi să o eviţi după masa de prânz pentru a nu-ţi perturba calitatea somnului.

[citeste si]

Cina târzie

Măncărurile grase, precum şi consumul de alcool la masa de seară pot să-ţi distrugă somnul. În loc să consumi seara o masă copioasă, optează pentru ea în timpul zilei şi limitează-te ca la cină să mănânci ceva uşor şi nu mai târziu de orele 19-20.

Relaxare înainte de somn

Tehnicile de relaxare, ceaiurile calmante sau o carte bună te pot ajuta să te relaxezi, conform eva.ro. Încearcă terapii care te ajută şi urmează-le cu stricteţe pentru a beneficia de un somn de calitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel