EXCLUSIV  „Înfometarea, cea mai mare absurditate în tratarea cancerului”. Dr. Brodowicz, interviu

Prof. dr. Thomas Brodowicz vorbește despre terapia cancerului, în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate”, realizată la DC News de către prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale.

Prof. dr. Thomas Brodowicz de la Spitalul AKH Viena transmite un avertisment serios: „Sfaturile referitoare la înfometarea tumorilor sunt din punctul meu de vedere o absurditate totală. După cum știm, în cazurile terminale de cancer, pacienții au nevoie de nutriție completă, au nevoie de o cantitate suficientă de calorii. Nutriția parenterală este una dintre terapiile importante în cazul pacienților aflați în stadii terminale de cancer. De aceea sunt absolut împotriva acestei înfometări a tumorilor”. 

Al doilea aspect clarificat de prof. Brodowicz se referă la zahăr: „Fiecare celulă sănătoasă metabolizează zahărul. Unii recomandă acea dietă fără zahăr, ceea ce cred că nu este potrivit”.

Dr. Brodowicz este de părere că trebuie să facem apel la rațiune: „Știm că activitatea fizică este bună, dieta echilibrată este bună. Știm că prea multă carne este dăunătoare”.

Și nu în ultimul rând suportul psihologic este esențial alături de celelalte terapii în cazul pacienților cu cancer. „Ceea ce am observat la pacienți este faptul că trăiesc mai mult. Aceasta este psihologie pură. Dar, încă o dată, această terapie trebuie oferită de specialiști serioși, pregătiți în acest sens”, subliniază medicul oncolog. 

Un lucru care trebuie evitat este specificarea speranței de viață pe care o poate avea pacientul.

Urmărește argumentele celor doi reputați specialiști:

Vezi interviul integral aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel