EXCLUSIV  INFARCT. Maria Dorobanţu: Mai există un pericol. Trebuie să cheme salvarea! - VIDEO

Rodica Mitu / 20 ian 2018 / 21:00 Salveaza PDF Comentarii

Prof. dr. Maria Dorobanţu, șefa clinii de cardiologie de la Spitalul de Urgență Floreasca și președinta Societății Române de Hipertensiune Arterială, a fost invitată la DC News în cadrul emisiunii ”Academia de Sănătate”.

Maria Dorobanțu a spus că infarctul poate să apară și la vârsta de 20 de ani, oferind și alte informații extrem de importante.

„Infarctul poate să apară și la 20 și ceva de ani, și la 30 de ani. Vârsta a coborât în zona 30-40 de ani. O persoană tânără nu trebuie să considere că, dacă are o durere retrosternală cu transpirații intense, cu stare de amețeală, stă acasă. Trebuie să cheme salvarea! Altfel, s-a întâmplat – și chiar în urmă cu câteva săptămâni am avut un astfel de caz - un tânăr de 29 de ani care a făcut stop acasă. Până când au chemat... A fost resuscitat, dar tardiv și creierul deja era în stare nefuncțională. Practic, a fost rezolvat din punct de vedere cardiac, dar a rămas într-o stare vegetativă. Deci, atenție: nu există vârstă care să protejeze de această boală”, a spus Maria Dorobanțu.

Mai există un pericol

„În afară de fumat, care la tineri este foarte frecvent, mai există un pericol: acela al drogurilor. Cel mai tânăr pacient pe care l-am avut cu infarct a avut 18 ani, consumator de cocaină. Sunt atâtea pericole care pot conduce la această boală foarte severă. Odată apărute simptomele, trebuie cerut ajutor medical obligatoriu. Încă o dată spun: apelat la 112”, a spus Maria Dorobanțu. 

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24