Închisoare pentru revenge porn. Oana Băluță, activist feminist: E prea puțin

Prima condamnare la închisoare pentru revenge porn deschide o nouă epocă în reglementarea Internetului, crede Oana Băluță, activistă pentru drepturile femeilor.

Totuși, este prea puțin ceea ce s-a făcut prin decizia istorică dată de un tribunal din San Diego, vineri. Oana Băluță a desfășurat campanii de condamnare publică a fenomenului revenge porn, pe care îl consideră o formă de violență împotriva femeilor.

Citește și :Prima condamnare pentru revenge porn. 18 ani de închisoare

”Sancționarea site-ului, de fapt condamnarea la închisoare a proprietarului acestuia, este un prim pas pentru reglementarea Internetului, a declarat Oana Băluță pentru DCNews.  Sper ca decizia să îi descurajeze pe cei care doresc să utilizeze comercial astfel de manevre imorale. De acum, devin și ilegale. Este, însă, prea puțin. Prin folosirea noilor tehnologii, violența din cuplu se exprimă și în spațiul public. Femeile care devin ținta revenge porn-ului sunt hărțuite de cunoscuți și necunoscuți, se află sub o presiune psihologică imensă și  suferă traume emoționale severe. Legislația statelor trebuie adaptată, sancționând explicit, ca formă de violență, această așa-zisă răzbunare, prin postarea imaginilor intime, sau a unor imagini compromițătoare. Kevin Bollaert, proprietarul site-ului ugotposted.com, a fost condamnat pentru șantaj, defăimare etc. Dar cei care îi furnizau materialele compromițătoare, cei care postau pe site-ul respectiv? Și care pot posta pe bloguri sau rețele sociale, în continuare. Pe ei cum îi sancționăm?”, a spus Oana Băluță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel