EXCLUSIV  Imunoterapia. Cum folosim armele organismului contra cancerului. Prof. Tudor Ciuleanu, interviu

Prof. dr. Tudor Ciuleanu, medic oncolog la Institutul de Oncologie „Ion Chiricuță” din Cluj-Napoca, vorbește despre cum funcționează imunoterapia în cazul cancerului și cine poate beneficia de această terapie inovatoare. 

În interviul acordat prof. dr. Irinel Popescu, gazda emisiunii „Academia de Sănătate” de la DC News, prof. dr. Tudor Ciuleanu vorbește despre cea mai nouă terapie contra cancerului - imunoterapia. 

„Imunoterapia extrem de eficientă prin utilizarea de inhibitori de puncte de control imun este dată recentă, cam de 5 ani a intrat în terapie. Ceea ce este interesant aici este că noi nu luptăm direct cu celula tumorală cu aceste medicamente, ci noi antrenăm sau reușim să redăm capacitatea de apărare a limfocitului T, care este inhibată de procesul tumoral. Tumorile au capacitatea de a se furișa, de a inhiba imunitatea noastră naturală și cea câștigată prin mecanisme foarte subtile și numeroase. Or, aceste medicamente nu fac decât să permită limfocitului să recunoască antigenele tumorale, să prolifereze și să meargă în câmpul de bătălie și să poată distruge eficient tumora el însuși”, a explicat prof. dr. Tudor Ciuleanu.

Medicul Tudor Ciuleanu spune că, practic, „noi folosim armele organismului, le redăm vigoarea prin aceste medicamente”. 

„Imunoterapia - având memorie - deschide fereastra vindecării cancerelor metastatice la care înainte nu aveam nicio speranță de acest gen”, susține prof. dr. Tudor Ciuleanu.  

Urmărește răspunsul complet:

Vezi interviul integral aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel