IMPOZIT PROFIT, BĂNCI. Ministrul de Finanțe avertizează: Știm exact ce fac. Nu mai tolerăm

Ministrul de Finanțe, Ionuț Mișa, a dezvăluit că 70% dintre băncile din România nu au plătit impozit pe profit în ultimii cinci ani. 

”Am îndrăznit să atacăm şi să efectuăm controale la bănci. Unul dintre controle s-a finalizat. La una dintre băncile din România s-a finalizat prin a diminua pierderea fiscală de 650 de milioane de lei şi a stabili suplimentar de plată 104 de milioane de lei. Această pierdere era artificial creată şi prin acest control am reuşit să scoatem la suprafaţă 650 de milioane plus alte 104 milioane. Diminuându-se pierderea, în anii următori acea bancă va plăti impozit pe profit. Nu va mai compensa impozit pe profit cu pierderile anterioare. Sunt companii care plătesc impozit pe profit cât plăteşte o bancă comercială. Avem 70% dintre băncile din România care în ultimii cinci ani nu au plătit impozit pe profit”,  a spus ministrul de Finanțe. 

Daniel Zamfir, reacție explozivă

Senatorul Daniel Zamfir a avut o reacție dură pe Facebook: ”Ăștia care l-au felicitat pe Van Groningen ca e #rezist, l-or fi intrebat si daca a platit impozit pe profit? Ministrul de finante spune ca 70% din bancile straine care fac profituri uriase in Romania, nu au platit impozit niciun leut in ultimii 5 ani!!! Eu am sa-i solicit public ministrului sa prezinte lista celor care nu au platit! Si voi fi #insist! Eu ma astept ca dupa publicarea listei sa se organizeze grupuri de #rezist si sa picheteze sediile tuturor bancilor care nu au platit impozit. Ce ziceti?”. 

Daniel Zamfir a intervenit la Antena 3 și l-a întrebat pe Ionuț Mișa despre băncile care nu au plătit impozit pe profit. 

[citeste si]

Ionuț Mișa a afirmat că nu poate spune ce bănci nu au plătit impozitul pe profit, pentru că ”face parte din secretul fiscal, din Codul Fiscal” și va putea să dea aceste informații când Codul Fiscal se va modifica. 

Social-democratul Șerban Nicolae a afirmat că ”la un moment dat poate să fie și o mare înșelăciune. Eu dacă nu știu că o bancă este pe pierdere de ani de zile, mă duc cu încredere. Încrederea în sistemul bancar este esențială. Nu există niciun fel de justificare”. 

Mișa, AVERTISMENT către bănci

”Este important să comunicăm acest lucru- n.r. numele băncilor- și este important să le comunicăm acelor bănci din sistemul bancar că ANAF-ul și Ministerul de Finanțe știu toate acțiunile pe care le practică, știm exact ce fac, nu le mai tolerăm și nu le vom mai tolera și să înțeleagă că România nu este o țară de mâna a treia. Toți trebuie să înțeleagă că trebuie să plătească impozit pe profit. România este o țară în Europa, nu este de mâna a treia, are specialiști și cunoaște  fiecare activitate pe care o desfășoară. Știm ce se întâmplă și monitorizăm aceste lucruri, rezultatele or să apară și-n continuare”, a subliniat ministrul Mișa la Antena 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel