EXCLUSIV  Țigări, efect cumplit. INFARCT la 30 de ani. Prof dr. Dorobanțu: I-am întrebat de când fumează

Scutaru Cristina / 19 ian 2018 / 14:56 Salveaza PDF Comentarii
Descriere foto:

Prof. dr. Maria Dorobanţu, șefa clinii de cardiologie de la Spitalul de Urgență Floreasca și președinta Societății Române de Hipertensiune Arterială, a fost invitată la DC News în cadrul emisiunii ”Academia de Sănătate” realizată de către prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale.

Maria Dorobanțu a vorbit despre fumatul care dăunează grav sănătății. Din cauza acestui obicei periculos, tinerii ajung să facă infarct la vârste de 30 - 35 de ani.

"Noi vedem consecința fumatului prin scăderea vârstei de infarct. Am văzut tineri cu infarct la 30-35 de ani. I-am întrebat de când fumează și mi-au zis că de 20 de ani. Vârsta de început a fumatului este foarte precoce și atunci și consecințele apar mult mai devreme", a zis Maria Dorobanțu la DC News.

"Una este să înveți copilul, în școală, că trebuie să facă sport, că nu trebuie să mănânce de la fast-food, alimente prefabricate care sunt foarte sărate și alta este să-l dezobișnuiești de acest lucru. Una este să îl înveți să nu fumeze și alta este să-l faci să renunțe", a mai spus medicul cardiolog.

Iată răspunsul integral:

 

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.22