EXCLUSIV  Țigări, efect cumplit. INFARCT la 30 de ani. Prof dr. Dorobanțu: I-am întrebat de când fumează

Scutaru Cristina / 19 ian 2018 / 12:56 Salveaza PDF Comentarii

Prof. dr. Maria Dorobanţu, șefa clinii de cardiologie de la Spitalul de Urgență Floreasca și președinta Societății Române de Hipertensiune Arterială, a fost invitată la DC News în cadrul emisiunii ”Academia de Sănătate” realizată de către prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale.

Maria Dorobanțu a vorbit despre fumatul care dăunează grav sănătății. Din cauza acestui obicei periculos, tinerii ajung să facă infarct la vârste de 30 - 35 de ani.

"Noi vedem consecința fumatului prin scăderea vârstei de infarct. Am văzut tineri cu infarct la 30-35 de ani. I-am întrebat de când fumează și mi-au zis că de 20 de ani. Vârsta de început a fumatului este foarte precoce și atunci și consecințele apar mult mai devreme", a zis Maria Dorobanțu la DC News.

"Una este să înveți copilul, în școală, că trebuie să facă sport, că nu trebuie să mănânce de la fast-food, alimente prefabricate care sunt foarte sărate și alta este să-l dezobișnuiești de acest lucru. Una este să îl înveți să nu fumeze și alta este să-l faci să renunțe", a mai spus medicul cardiolog.

Iată răspunsul integral:

 

DCNews a demarat, în colaborare cu prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale, un proiect dedicat informării publicului, dar și a specialiștilor, asupra unor subiecte medicale de actualitate. Seria de emisiuni realizată de profesorul Irinel Popescu, sub egida Academiei de Științe Medicale, este publicată în rubrica Academia de Sănătate.loading...
VOTEAZA ARTICOLUL

TOP STIRI CELE MAI...


loading...Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.
Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

n-nxt.14