Hala Matache, sub excavatoare. Ce rămâne din monumentul istoric

hala.matache
hala.matache

Primăria București a început, luni seară, demolarea Halei Matache, deși Sorin Oprescu a promis că Hala va fi mutată cu 37 de metri mai departe. Cu toate că Hala Matache este monument istoric, șeful Direcției de infrastructură din cadrul Primăriei București, Ion Dedu, a declarat că există autorizație de demontare.

 Șeful Direcției de infrastructură din cadrul Primăriei, Ion Dedu, a declarat că s-a obținut autorizația de demontare a Halei Matache, iar demolarea se efectuează legal, potrivit HotNews.ro. Ion Dedu a susținut soluția "de strămutare a Halei Matache", în contextul construirii magistralei rutiere Berzei-Buzești, este mai ieftină cu aproximativ un milion de euro decât păstrarea acesteia pe actualul amplasament.

Ce se va păstra din monumentul istoric

Arhitectul-șef al Capitalei, Gheorghe Pătrașcu, a susținut că, în eventualitatea reconstruirii Halei, valoroase sunt elementele de metal. Arhitectul a explicat ce anume din construcția actuală a Halei se va păstra și refolosi. "Încă nu s-a luat decizia dacă se reconstruiește forma originală a halei dinainte de război sau cea hibrid, de după război. În orice caz, zidăria de acolo nu are valoare în ecuația monumentului istoric. Elementele de metal sunt cele valoroase acolo, se extrag, se depozitează, se restaurează și se vor folosi la reconstrucția pe un alt amplasament al halei", a spus Gheorghe Pătraşcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel