Guvernul Tudose. Rovana Plumb, aviz favorabil în Comisiile reunite

Comisiile reunite pentru afaceri europene din Camera Deputaţilor şi Senat au avizat-o, joi, pe Rovana Plumb pentru funcţia de ministru delegat pentru Fonduri Europene. 

Aceasta a obţinut 15 voturi pentru, 8 împotrivă şi nicio abţinere. 

"Principalul nostru obiectiv în ceea ce priveşte absorbţia fondurilor europene este acreditarea autorităţilor de management pentru fondurile structurale şi de investiţii. Pe data de 28 aprilie au fost transmise către Autoritatea de Audit toate procedurile necesare pe fiecare autoritate de management care gestionează cele 10 programe operaţionale. Aşteptăm ca într-o perioadă relativ scurtă primele trei autorităţi de management, respectiv pentru Programul Operaţional Asistenţă Tehnică, PO Capacitate Administrativă şi PO Iniţiativa pentru IMM-uri să fie acreditate şi să putem să transmitem către Comisia Europeană declaraţiile de cheltuieli, la fel şi pentru celelalte programe: Infrastructură Mare, Capital Uman, Competitivitate şi POR", a spus Plumb. 

Ea a precizat că din discuţiile purtate cu Autoritatea de Audit se previzionează o acreditare pentru aceste patru programe până la începutul lunii august. 

De asemenea, a afirmat că autorităţile au plătit 800 milioane euro către beneficiari, iar după acreditarea autorităţilor de management se pot transmite declaraţiile de cheltuieli către Comisia Europeană. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel