Girafa de la Antipa, din nou "acasă"

images
images

Girafa de la Muzeul Antipa, distrusă în urmă cu aproape două săptămâni, a fost restaurată şi reamplasată în fața muzeului, în cursul dimineții de joi.

[caption id="attachment_226725" align="alignleft" width="259"] foto: mediafax[/caption]

Directorul Muzeului, Dumitru Morariu, a declarat pentru Mediafax că, alături de girafă vor fi expuse și alte siluete de animale, care vor fi realizate din banii obținuți din donații.  După incidentul din 18 august, mai mulți locuitori ai Capitalei au venit cu propunerea de a face donații pentru restaurarea exponatului. Cum mulajul  a fost refăcut gratuit de către firma Artex Services International, banii obținuți de la oameni vor fi folosiți pentru a popula spațiul din fața muzeului cu alte animale din patrimoniu.

Proiectul ar putea include şi "monumente ale naturii" din România - capra neagră, râsul, cerbul carpatin şi chiar zimbrul, reintrodus în fauna ţării.

Girafa a devenit un simbol al Muzeului Antipa după redeschiderea acestuia, pe 17 septembrie anul trecut. În noaptea de 18 spre 19  august, statuia fost vandalizată de persoane necunoscute. Pentru a preveni alte incidente  de acest fel, în faţa muzeului a fost instalată o cameră video care va filma permanent.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel