Gazoduct BRUA. Mihai Tudose: Investiție majoră, 3000 de locuri de muncă

Premierul Mihai Tudose a felicitat Ministerele Economiei şi Energiei, precum şi Transgaz pentru semnarea contractului de execuţie a gazoductului BRUA. 

”O să încep prin a felicita colegii care s-au ocupat şi societatea română Transgaz - Ministerul Economiei, Ministerul Energiei -, care au reuşit să finalizeze săptămâna aceasta semnarea contractului pentru execuţia BRUA, gazoductul care tranzitează în cea mai mare parte România - investiţie majoră, 3.000 de locuri de muncă”, a declarat Mihai Tudose, la începutul şedinţei de Guvern.

Ceremonia de semnare a contractelor pentru lucrări de execuţie a conductei de transport gaze naturale - faza 1, în cadrul proiectului BRUA, a avut loc marţi la Palatul Victoria.

Contractele au fost semnate de Ion Sterian, director general al Societăţii Naţionale de Transport Gaze Naturale Transgaz SA, de Karl Leidenfrost, administrator al companiei austriece Habau PPS Pipeline Systems, şi de Petre Mustăţea, director general al Inspet SA Ploieşti.

Valoarea: 480 milioane de euro

Cu acest prilej, vicepremierul Marcel Ciolacu a afirmat că BRUA este un proiect între Bulgaria, România, Ungaria şi Austria care reprezintă pentru Guvern o prioritate, fiind deosebit de important pentru securitatea şi independenţa energetică a ţării noastre.

”Asistăm astăzi la semnarea contractelor pentru lucrările de execuţie pentru prima fază a conductei de gaze naturale de 478 de km între localităţile Podişor şi Recaş şi trei staţii de compresoare. (...) Valoarea totală a investiţiei este estimată la 480 de milioane de euro, dintre care aproximativ 180 de milioane fondurile nerambursabile”, a spus Ciolacu în cadrul evenimentului.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel