Gabriel Liiceanu, către Varujan Vosganian: Nu mai doresc să fiu membru al Uniunii Scriitorilor

Scriitorul Gabriel Liiceanu, prezent marți la o dezbatere pe tema proiectului de lege privind timbrul cultural, a spus, adresându-i-se lui Varujan Vosganian, că nu mai dorește să fie membru al Uniunii Scriitorilor. 

Potrivit hotnews.ro, Gabriel Liiceanu a arătat că nu poate fi pus, ca editor, "să facă pe colectorul de taxe" pe baza legii timbrului cultural, cea din 1994. Este o "lege abuzivă" deoarece îi pune pe editori să "practice servicii pentru care nu sunt plătiți", a declarat Liiceanu, care, adresându-i-se vicepreședintelui USR, Varujan Vosganian, a precizat: "Nu mai doresc să fiu, de azi, membru al acestei uniuni. De azi am încetat, nu mai am nicio relație cu uniunea dumneavoastră".

Gabriel Liiceanu consideră că soluția pentru sprijinirea culturii este ca "statul să-și facă treaba. Să ia cei 9% cât e TVA pe carte, să ia 2% din acei 9% și să-i redirecționeze" el spre USR, nu să-i pună pe editori să facă acest lucru.

Un nou proiect de lege adoptat deja de Senat în luna decembrie urmează să instituie timbrul cultural, care ar trebui să se aplice oricărui produs cultural din România. Timbrul cultural urmează, în cazul adoptării acestui proiect de lege, să fie aplicat pe fiecare carte înainte ca aceasta să intre în librării, la fel cum se aplică timbrul pe ţigări şi băuturi alcoolice. În cazul adoptării acestei legi, românii vor fi nevoiţi să plătească în plus şi pentru orice bilet de intrare la orice spectacol, concert, expoziţie, muzeu, film etc.

TIMBRU CULTURAL: Ce spune ministrul Culturii, Ionuț Vulpescu

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel