Festivalul de Artă Medievală Suceava: Peste 500 de cavaleri, domniţe şi păpuşari animă Cetatea de Scaun

Câteva sute de artişti profesionişti şi amatori din ţară şi străinătate recrează timp de patru zile atmosfera medievală în Cetatea de Scaun a lui Ştefan cel Mare, în cadrul celei de a XIII-a ediţii a Festivalului de Artă Medievală, care se desfăşoară la Suceava în perioada 15-18 august.

Atmosfera medievală va fi creată de peste 500 de cavaleri, domniţe, păpuşari din ţară şi din Serbia, Ungaria, Turcia, Ucraina, Republica Moldova cu dansuri, spectacole cu foc şi lasere, cai, pantomimă, şcoli de lupte, comedia dell'arte, teatru şi concursuri pentru copii, muzică medievală, tir cu arcul, păsări de vânătoare, ateliere de gastronomie medievală, de artă textilă, fierărie, pielărie, dulgherie, caligrafie, ateliere de magie, animaţii medievale (painting facial), baloane de săpun uriaşe.

Festivalul de Artă Medievală este susţinut în acest an cu 250.000 de lei de la bugetul local, după ce consilierii locali au votat luna trecută un proiect de hotărâre privind asocierea municipalităţii cu Muzeul Bucovinei în vederea finanţării şi realizării în comun a ediţiei din acest an a manifestării. 'Necesitatea realizării acestui proiect se datorează, în primul rând, dorinţei de revitalizare a ofertei culturale, în concordanţă cu strategia de dezvoltare regională, care pune accentul pe importanţa actului cultural şi pe valorificarea patrimoniului şi a moştenirii culturale din această zonă', a spus primarul din Suceava, Ion Lungu. El a afirmat că în cele patru zile de festival Cetatea de Scaun a Sucevei va intra în atenţia publicului ca 'simbol al lumii medievale, ca un monument viu, animat, care răspunde aşteptărilor publicului vizitator'.

Programul manifestărilor include circa 50 de spectacole medievale pe zi, pe parcursul a patru zile, realizate de 35 de trupe de artişti profesionişti şi amatori din ţară şi străinătate. 'Scopul proiectului îl reprezintă punerea în valoare a monumentelor medievale din municipiul Suceava şi valorificarea turistică a patrimoniului. Obiectivul principal al acestui proiect îl constituie popularizarea şi impunerea festivalului ca punct de reper pe agenda culturală locală, regională, naţională şi internaţională, precum şi cultivarea gustului publicului vizitator pentru actul cultural de calitate realizat în spirit medieval', a mai spus primarul Ion Lungu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel