Femeie chirurg în spațiu. O rachetă a decolat către stația orbitală

poza cu caracter descriptiv
poza cu caracter descriptiv

O rachetă spaţială din gama Soyuz având la bord un echipaj alcătuit din trei astronauţi a decolat miercuri de pe cosmodromul Baikonur din Kazahstan spre Staţia Spaţială Internaţională. 

Lansarea a avut loc cu succes la ora prevăzută 07:12 locală (11:12 GMT). Racheta MS-09 transportă pe ISS trei astronauţi - comandantul rus Sergey Prokopyev, astronauta americană Serena Aunon-Chancellor şi astronautul german Alexander Gerst. Serena Aunon-Chancellora fost angajată de NASA ca și chirurg de zbor și a petrecut peste nouă luni în Rusia, participând la operațiuni medicale pentru astronauții stației spațiale internaționale. 

Este fiica unui refugiat cubanez

Astronauta a primit premiul Julian E. Ward Memorial 2009 de la Asociația Medicală Aerospațială pentru contribuțiile sale la îngrijirea clinică a echipajului de pilotaj spațial. Aunon este căsătorită cu fizicianul Jeff Cancelar și are o fiică, Serafina Cancelar. În prezent locuiesc în League City, Texas. Tatăl lui Aunon este Dr. Jorge Aunon, un exilat cubanez care a sosit în Statele Unite în 1960. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel