Facturile la energie cresc progresiv, alarma plăților colosale se declanșează în 2017

Ministrul delegat pentru Energie, Constantin Niță, a anunțat că alocarea unui număr de

Constantin Niță a declarat că de la 1 iulie 2013, numărul de certificate verzi alocate va fi redus. Ministrul delegat pentru Energie a motivat că măsura se impune de pe piețele internaționale.

"Trebuie să găsim un optim, un echilibru care să ne permită să mergem mai departe, în sensul că prețul produselor fabricate în România să fie competitive pe piețele internaţionale. Altfel, riscăm ca situaţia să devină dramatică", a declarat Constantin Niță.

Producătorii își recuperează pierderile în 2017, facturile explodează

Constantin Niță a subliniat însă că producătorii de energie regenerabilă își vor recupera pierderile de la 1 ianuarie 2017.

Mai exact, recuperarea pierderilor presupune un boom în facturile consumatorilor. Pe de o parte, pentru că din 2017 dispar prețurile reglementate la energie, ca urmare a planului de liberalizare a pieței energiei. Pe de o altă parte, reducerea numărului certificatelor verzi presupune că energia verde, cunoscută drept scumpă, va avea o pondere mai mică în facturile de dinainte de 2017. După această dată, recuperarea pierderilor se va putea face fie prin creșterea ponderii energiei regenerabile în facturi, fie prin creșterea prețului unui certificat verde.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel