EXCLUSIV  Evaluarea spitalelor. Ministrul Pintea: Am fost dezamăgiţi

Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii, a vorbit despre diferenţele esenţiale dintre primul şi al doilea ciclul de evaluare. 

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat la interviurile DC News că sunt diferenţe esenţiale între primul ciclul de evaluare a spitalelor şi cel de-al doilea ciclu, unde lucrurile se fac mult mai serios şi mai aplicat. 

"Eu cred că nu s-a înţeles suficient de bine rolul evaluării spitalelor. Primul ciclul de acreditare a fost foarte simplu pentru toată lumea. Să o spunem pe de-a dreptul: marea majoritate au fabricat nişte documente, nişte proceduri, nu au verificat după încheierea acreditării dacă se mai aplică, dacă s-au mai pus în practică, dacă se mai evaluează de către cei din serviciul de managementul calităţii din spital", a declarat Sorina Pintea pentru DC News.

[citeste si]

"Am fost dezamăgiţi"

Dacă primul ciclu de evaluare a fost mai mult o punere în temă pentru cei vizaţi de acest proces, cea de-a doua etapă este una mult mai serioasă. Acum se verifică cu adevărat ceea ce s-a făcut şi ce nu s-a făcut în spitalele din România. 

"Pe de altă parte a venit ciclul doi de acreditare care este mult mai serios şi mai aplicat. Am avut o discuţie cu domnul Vasile Cepoi, (n.r. - preşedinte al Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate) şi am fost puţin dezamăgiţi faţă de modul în care spitalele s-au pregătit, au implementat anumiţi indicatori, i-au urmărit, i-au evaluat. De aceea vom continua discuţia pentru că eu cred foarte mult în acest proces.

Nu am fost suficient de aplicaţi să se explice beneficiile pe care le aduce o astfel de evaluare. Pentru că o evaluare te scuteşte de foarte multe probleme viitoare. Existenţa unor proceduri corecte, a unor protocoale te scuteşte de probleme viitoare", a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătăţii. 

DECLARAŢIA SORINEI PINTEA AICI:

ÎNTREAGA EMISIUNE AICI:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel