Epoca Traian Băsescu, frână pentru justiție? "S-a dus ipocrizia la limite greu de imaginat"- Exclusiv

Ministrul Justiției, Robert Cazanciuc, consideră că fostul președinte Traian Băsescu, deși în spațiul public aclama independența justiției, i-a pus, în realitate, frână. 

"Justiția este, cu siguranță independentă, și lucrurile se întâmplă în alți termeni decât se întâmplau în urmă cu trei ani de zile. Nu cred că dă cineva dispoziții judecătorilor sau procurorilor, nu putem vorbi în acești termeni. Cu siguranță, în condițiile în care n-ai alocat resursele de care sistemul are nevoie și, mai mult decât atât, ai tăiat. Deși ai avut posturi libere, nu le-ai ocupat, deși puteai să introduci instrumente care să ducă la celeritatea proceselor, n-ai făcut acest lucru. Toate lucrurile astea le-ai amânat ani de zile și s-au întâmplat lucrul acesta până în 2012. Evident că afectezi independența justiției", a spus ministrul Robert Cazanciuc, la interviul DCNews. 

[citeste si]

Întrebat dacă vrea să spună că epoca Traian Băsescu a însemnat o frână pentru justiție, ministrul a răspuns: “În mod cert, până-n 2012, deși, în spațiul public era aclamat sprijinul pentru independența justiției, lucrurile, în realitatea, se întâmplau altfel. Discutam, puțin mai devreme, despre ipocrizie, s-a dus ipocrizia la limite greu de imaginat, tăiând salariile magistraților, neocupând posturile libere, amănând intrarea în vigoare a Codurile. De ce? Pentru că nu erau alocate resursele, erau alte priorități și am lăsat justiția fără instrumentele de care avea nevoie". 

Puteți vedea momentul de la minutul 58 al interviului: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel