EXCLUSIV  Efect vaccin Covid-19. Dr. Florescu: Este atât de evident încât devine o chestie banală

Vaccin Covid-19. Imagine cu caracter ilustrativ de torstensimon de la Pixabay
Vaccin Covid-19. Imagine cu caracter ilustrativ de torstensimon de la Pixabay

Conf. dr. Simin Florescu, directorul medical al Spitalului Victor Babeș din București, a vorbit la 'Academia de Sănătate', emisiune realizată de prof. dr. Irinel Popescu, despre efectele adverse ale vaccinului Covid-19. 

Într-o discuție despre efectele adverse ale vaccinului Covid-19 la 'Academia de Sănătate', emisiune realizată de prof. dr. Irinel Popescu, conf. dr. Simin Florescu a declarat că 'orice vaccin poate să determine efecte adverse.'

'Eu le spun pacienților, când vorbesc cu ei, că niciun efect advers nu este mai grav decât moartea prin Covid. Acesta este primul argument pe care îl putem utiliza.', a subliniat medicul, la DC News TV. Totodată, conf. dr. Simin Florescu a afirmat că, 'dacă e s-o luăm statistic, efectele adverse au fost minore și nu într-un procent mai important decât la alte tipuri de vaccinuri.'

La alte tipuri de vaccinuri mai raportează cineva efectele adverse?!

La alte tipuri de vaccinuri însă, cu care oamenii sunt obișnuiți, 'probabil că nici nu mai raportează efectele respective sau nici nu se gândesc la ele.', a continuat Simin Florescu, menționând că febra sau durerea locală nu mai reprezintă pentru populație ceva îngrijorător, în aceste cazuri.

În schimb, în ceea ce privește vaccinul Covid-19, doar pentru că este ceva nou, totul a fost proiectat dincolo de limitele reale, a adăugat medicul.

'Într-adevăr, efectele adverse în vaccinările Covid,- și nu vorbesc de fenomenele tromboembolice, care au fost puține și nu sunt unice -, au fost efecte minore care au constat în puțină febră, durere locală, eventual niște frisoare sau o stare mai toropită, o zi-două. Nu au existat decese după vaccin.', a mai spus conf. dr. Simin Florescu.

'Efectul de prevenire a îmbolnăvirii este atât de evident încât faptul că te doare mâna o zi sau două devine o chestie banală'

Dr. Simin Florescu a precizat că, în România, 'din câte știm, nici măcar n-au existat dovedite acele fenomene tromboembolice după un anumit tip de vaccin care să determine o spaimă.' Au existat rapoarte în alte țări, dar nu au dus la întreruperea vaccinării pentru că 'proporția era nesemnificativă în raport cu beneficiul.'

Efectele adverse ale vaccinului Covid-19 nu sunt singulare și, de fapt, nu este ceva nou în acest tip de ser. Dar cel puțin pentru vaccinul cu ARN mesager, 'fiind o platformă nouă, lumea s-a uitat după efectele adverse', care au fost ca la vaccinurile celelalte.

'Nu e nimic senzațional și o să vedeți că, pe măsură ce timpul trece și probabil că se vor prepara în următorii ani și alte tipuri de vaccin la forma ARN mesager, lumea se va obișnui cu ele și nu va mai fi o problemă de viață și de moarte dacă își face sau nu vaccin.

Efectul de prevenire a îmbolnăvirii este atât de evident încât faptul că te doare mâna o zi sau două devine o chestie banală.', a conchis conf. dr. Simin Florescu.

Urmărește aici toate declarațiile medicului Simin Florescu:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel