Dorin Enache Valter este noul șef al ANSVSA, dar găsit incompatibil de ANI

Premierul Dacian Cioloș l-a numit pe Dorin Enache Valter în funcția de președinte al Autorității Naționale Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor.

Acesta îl înlocuiește pe Dumitru Balculescu, eliberat din funcție printr-o decizie a premierului Dacian Ciolooș.

Dorin Enache Valter vine de la Brașov, unde  a fost director executiv la DSVSA. 

Potrivit Agenția Națională de Integritate, Dorin Enache Valter ar fi fost în conflict de interese. Noul șef al ANSVSA  ar fi semnat o serie de documente având ca obiect încheierea mai multor contracte de prestări servicii între Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Brașov și societatea comercială în cadrul căreia fiica acestuia a deținut calitatea de asociat, scrie newsbv.ro.

Din această cauză, Enache a fost declarat incompatibil deoarece a încălcat art. 79, alin. (1), lit. a) și c) din Legea nr. 161/ 2003, potrivit cărora „Funcționarul public este în conflict de interese dacă se află în una dintre următoarele situații: este chemat să rezolve cereri, să ia decizii sau să participe la luarea deciziilor cu privire la persoane fizice și juridice cu care are relații cu caracter patrimonial [...] interesele sale patrimoniale, ale soțului său rudelor sale de gradul I pot influența deciziile pe care trebuie să le ia în exercitarea funcției publice. [...]". ANI mai precizează că „Enache nu a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel