Donare sânge. Campania "Dăruieşte timp, donează sânge"

donare sange
donare sange

Cei care doresc să doneze sânge sunt aşteptaţi să o facă în cadrul unei campanii care va dura trei zile. 

Toţi cei care doresc să doneze sânge sunt aşteptaţi să participe la campania "Dăruieşte timp, donează sânge" care se desfăşoară timp de trei zile, de vineri până duminică, la intrarea principală din Sun Plaza - Esplanada Sud între orele 9,00 şi 13,00. 

Potrivit unui comunicat remis presei, recoltarea de sânge, care are loc în cadrul campaniei "Dăruieşte timp, donează sânge", va fi realizată de personal specializat de la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în condiţii de siguranţă, folosind instrumente de unică folosinţă. 

Persoanele care doresc să doneze sânge sunt aşteptate cu cartea de identitate şi cu micul dejun consumat - sendviş cu carne slabă, legume şi fructe consistente. 

[citeste si]

Sfaturi pentru donatori

Cei care doresc să doneze trebuie să îndeplinească minimum următoarele condiţii: să aibă între 18 şi 60 de ani, să aibă greutatea cuprinsă între 50 şi 100 kg (femeile), 60 şi 110 kg (bărbaţii), să nu fi suferit intervenţii chirurgicale sau stomatologice în ultimele trei luni, nu pot fi femei însărcinate, în perioada de lăuzie sau în cea menstruală (trebuie să treacă minim 5 zile de la ultima zi a menstruaţiei), să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării, să nu fi suferit de hepatită - de orice tip, TBC, sifilis, malarie, epilepsie, bruceloză, ulcer, diabet zaharat, boli de inimă, boli de piele, miopie peste (-) 6 dioptrii. 

Ei vor completa un formular şi apoi vor beneficia de un consult medical rapid (anamneză, tensiune, greutate, determinarea grupei sanguine, a RH-ului şi hemoglobinei etc.) în urma căruia medicii vor decide dacă sunt apţi pentru donare. 

"În cadrul acestor campanii, donarea de sânge este benevolă (fără bonuri de masă şi adeverinţe), însă un singur donator, prin cei 450 ml de sânge recoltaţi, poate ajuta la salvarea a până la trei vieţi omeneşti", precizează organizatorii campaniei de donare. 

În campania precedentă, din septembrie 2017, 219 persoane au răspuns apelului şi s-au alăturat campaniei. Dintre acestea, 159 au fost declarate apte pentru donare. Astfel, s-au recoltat 71,55 de litri de sânge, cantitate care a ajutat la salvarea a 397 de pacienţi internaţi în spitalele din Capitală. 

Cea de-a şasea ediţie a campaniei este desfăşurată de Sun Plaza şi Asociaţia React, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină din Bucureşti (CTS Bucureşti) şi Reţeaua Privată de Sănătate "Regina Maria". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
NoMy - smt4.3.1
pixel