DNA, lovitură dublă pentru UNPR. Analist politic, scenariu crunt pentru partidul lui Gabriel Oprea- EXCLUSIV

La începutul lunii martie, Gabriel Oprea a demisionat de la conducerea UNPR din cauză că este urmărit penal în două dosare DNA. L-a lăsat în locul său, interimar, pe primarul sectorului 2, Neculai Onțanu, arestat astăzi pentru 30 de zile. Neculai Onțanu era candidatul susținut de PSD-UNPR pentru funcția de primar al Sectorului 2 al Capitalei. El este acuzat de DNA de luare de mită cu privire la fapte petrecute în urmă cu zece ani. 

Sociologul Alfred Bulai a declarat pentru dcnews.ro că reținerea lui Neculai Onțanu este "o lovitură pentru UNPR pentru că dl Onțanu tocmai a fost numit interimar". Analistul politic a precizat că pentru UNPR pierderea candidatului la Primăria Sectorului 2 nu este o "mare problemă, este secundară". Alfred Bulai a adăugat că marea problemă a UNPR este că "a pierdut, pe motive de ilegalitate, cei doi șefi ai partidului. Asta este o lovitură serioasă de imagine pentru UNPR. Primăria contează mai puțin în ecuația asta. E o pierdere colaterală". 

[citeste si]    

"După ce a renunțat la șefia partidului dl Oprea, evident că UNPR a fost slăbit, pentru că dl Oprea a creat în mare măsură acel partid, UNPR e un partid de personalitate. A pierdut deja deputați, senatori, sigur a pierdut și mulți alții mai puțin vizibili din țară, probabil a pierdut diferite structuri. Această lovitură îi poate determina și pe alții să se gândească să părăsească corabia, problema este dacă au unde să se ducă. Porțile sunt întredeschise la celelalte partide, dar probabil că îi vor partidele pe toți din UNPR. De aceea, probabil că nu va fi o dispariție rapidă a UNPR, așa cum s-a întâmplat cu partidul lui Dan Diaconescu, UNPR este un partid mult mai mare. Nu dispare UNPR în acest moment. Se poate discuta despre prăbușirea sau supraviețuirea UNPR doar după alegerile locale, pentru că vor fi un barometru care vor arăta foarte clar care este forța partidelor și atunci, dacă UNPR obține un scor acceptabil pentru membrii lui, supraviețuiește, dacă scorul va fi foarte mic, sigur că foarte mulți lideri din UNPR se vor gândi că nu au o șansă să intre în Parlament în toamnă", a precizat Alfred Bulai, care a amintit că partidele, exceptând PNL și PSD, se bat pentru locul 3. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel