Dieta Rina. Cori Grămescu: Un meniu complet dezechilibrat, care lasă în urmă probleme digestive

Sursa foto: Facebook Cori Grămescu
Sursa foto: Facebook Cori Grămescu

Cori Grămescu, coach de lifestyle şi nutriţie, a explicat de ce Dieta Rina, una dintre cele mai populare în România, nu este deloc sănătoasă.

"Oamenii caută prea mult soluții rapide, cu rezultate vizibile imediat, fără să analizeze impactul pe termen lung. Vă dau un singur exemplu - dieta Rinna este cea mai populară dietă în România, deși e un meniu complet dezechilibrat nutrițional, care lasă în urmă carențe nutriționale, metabolism încetinit, procent de grăsime corporală prea mare și probleme digestive.

Și, totuși, lumea îl preferă pentru că nu trebuie să facă sport, nu trebuie să meargă la nutriționist și pentru că slăbesc rapid. Nu se gândesc deloc că acele kilograme pierdute revin cel puțin la fel de repede înapoi și că această fluctuație de grăsime și greutate nu are prea mare legătură cu voință, ci cu afectarea metabolică la care femeile se supun mâncând atât de dezechilibrat.

Din păcate, până când oamenii nu vor înțelege că nu există scurtături, că trebuie să învestească timp că să înțeleagă ce trebuie să mănânce și ce înseamnă o viață echilibrată, acest gen de decizii cu rezultate pe termen scurt vor continua să agraveze starea de sănătate și să afecteze negativ forma fizică, relația cu mâncarea și percepția asupra unui stil de viață echilibrat", a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Ce presupune Dieta Rina

Dieta Rina este un plan de slăbit disociat pe zile. Regimul alimentar presupune ca, în prima zi de dietă, să mănânci alimente bogate în proteine, a doua zi amidon, a treia zi carbohidrați, iar a patra zi vitamine, potrivit diete.club.

Ziua 1 (proteine)

Prânz

Pulpe de pui (recomandat fără piele) cu legume: vinete, dovlecei, ciuperci la grătar cu o salată de roşii, ceapă şi castraveţi. Poţi consuma şi o felie de pâine.

În cazul în care nu îţi este suficient, după masă mai poţi să mănânci 300 ml de supă clară de legume.  

Vei servi prânzul între orele 12:00-14:00, la minim 2 ore după ultima gustare de fructe de la micul dejun. Pentru mai multe detalii despre ziua de proteine citeşte articolul dieta Rina ziua 1.

Cina

De regulă, la cină vei mânca jumătate din meniul pe care l-ai mâncat la prânz. De data aceasta, nu mai ai voie să mănânci pâine sau supa clară de legume. Vei servi cina între orele 18:00-20:00, la 4 ore după masa de prânz.

Ziua 2 (amidon)

Prânz

Ardei umpluţi cu orez (reţetă de post) şi salată de roşii, ceapă şi castraveţi. Ca şi în ziua de proteine, poţi servi o felie de pâine şi un bol de supă clară de legume, dacă nu te saturi.

Alte idei de meniuri:

- pilaf de orez cu legume

- mâncare de spanac cu orez (fără ouă sau lapte)

 sarmale cu orez şi ciuperci (reţetă de post)

- supă de roşii cu orez sau ciorba de urzici cu orez

- pilaf de quinoa cu legume

- salată rece de quinoa cu crudităţi ( ceapă verde, leurda, castraveţi, roşii şi ridichi)

Vei servi prânzul între orele 12:00-14:00, la minim 2 ore după ultima gustare de fructe de la micul dejun. Pentru mai multe informaţii despre ziua de amidon citeşte articolul dieta Rina ziua 2.

Cina

La cină vei mânca jumătate din meniul pe care l-ai mâncat la prânz, dar fără pâine sau supa clară de legume.

Vei servi cina între orele 18:00-20:00, însă, de data aceasta, la minim 3 ore după masa de prânz.

Ziua 3 (carbohidraţi)

Prânz

Paste fără ou cu sos de roşii (fără carne, parmezan sau altfel de brânză). La finalul mesei poţi să consumi un bol de supă clară de legume, dacă vrei.

Alte idei de meniu:

- pizza cu legume
- shaorma vegetariană
- burger vegan
- paste cu ciuperci
- supă de gulii cu tăiţei

Vei servi prânzul între orele 12:00-14:00, la minim 2 ore după ultima gustare de fructe de la micul dejun.

Cina

Jumătate din meniul pe care l-ai mâncat la prânz şi 3 pătratele de ciocolată neagră. De altfel, în această zi poţi mânca ceva dulce la cină. În acest caz, renunţă la meniul de la prânz şi mănâncă o clătită cu miere şi 3 pătratele de ciocolată neagră.

Alte idei:

- o felie de tort sau altă prăjitură

- un muffins

- paste fără ou cu zahăr, pesmet şi scorţişoară

- biscuiţi sau turtă dulce

- gogoşi

Vei servi cina între orele 18:00-20:00, la minim 3 ore după masa de prânz. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel